nr.1 foodmagazine

Gestoomde zeebaars gevuld met dille, venkel en citroen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Gestoomde_zeebaars__NEFF
glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk | internationaal | glutenvrij
Stomen is geweldig: het is gezond, lekker en ideaal voor gerechten zoals deze gevulde zeebaars met dille, venkel en citroen. In een stoomoven van NEFF stel je de heteluchtfunctie en stoomintensiteit perfect op elkaar af, zodat je gerechten meer structuur behouden én een smaakboost krijgen.
Om je te helpen een oven te vinden die voldoet aan al jouw (kook)wensen, is deze speciale online keuzehulp superhandig.
Ook heel lekker uit de oven: gebraiseerde spitskool in paddenstoelen-wijnbouillon!
voorbereiding25 minuten
stomen25 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 1 grote zeebaars of 2 kleinere
  • 1 bos dille
  • ½ el venkelzaad
  • 1 tl anijszaad
  • 2 tenen knoflook
  • rasp van 2 citroenen
  • 1 kleine tomaat in grove stukken
  • olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 3 el boter
  • 200 ml zure room
  • 1 bosje bieslook
  • chiliflakes

instructies

  • Maak met een scherp mesje een paar scherpe inkepingen in de vis (vissen).
  • Snijd de helft van de dille grof en voeg met het venkelzaad, anijszaad, knoflook, helft van het citroenrasp, 1 kleine tomaat en een flinke scheut olijfolie en zout in een hoge beker en mix tot een fijne pasta.
  • Wrijf de vis er goed mee in. Laat minimaal 1 uur of langer koel marineren.
  • Schaaf 1 venkel op een mandoline in dunne plakjes (of snijd heel dun). Snijd de andere venkel in dunne parten.
  • Hak de rest van de dille grof. Meng de venkel met de dille en stop de buik van de vis of vissen er vol mee.
  • Meng de boter met de rest van het citroenrasp, peper en zout. Voeg 1 el boter in vlokjes toe aan de venkelvulling in de vis (of vissen).
  • Leg de vis in een ovenschaal, leg de venkelparten eromheen. Zet de oven op stoomfunctie en stoom 15 min..
  • Verdeel de resterende boter in vlokjes over de venkel en hussel om.
  • Snijd de bieslook grof en mix fijn met 2 el zure room, roer door de rest van de zure room en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de vis op een grote schaal, leg de venkel eromheen, geef de bieslookroom erbij. Besprenkel de vis evt. met een straaltje olijfolie en bestrooi met wat chiliflakes.
Voedingswaarde:
calorieën: 516kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
In samenwerking met NEFF.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Gestoomde_zeebaars__NEFF