De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kokossoep met citroengras, venkel en rivierkreeftjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kokossoep met citroengras
aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch |
Zo lekker en reuze simpel ook, deze maaltijdsoep van Janneke met veel knapperige venkel en noedels. Doe er extra currypasta bij als je van pittig houdt. Liever vega? Vervang de rivierkreeftjes door gekookt ei, gebakken tofoe of shiitakes.
De kip in 't pannetje van Janneke is ook een schot in de roos: snel, fris en vol smaak.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

Kookgerei

  • evt. ook nodig: mandoline

ingrediënten

  • 2 tl rijstolie
  • 2 tl Thaise groene currypasta
  • 800 ml kokosmelk
  • ± 750 ml groentebouillon
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 250 g Thaise witte rijstnoedels
  • 250 g sugarsnaps
  • 400 g venkel met groen
  • 2 sjalotten
  • 300 g rivierkreeftjes

instructies

  • Verhit in een wok of soeppan de olie met de currypasta. Schenk de kokosmelk en de groentebouillon erbij. Voeg ook de gekneusde stengels citroengras toe en breng aan de kook. Kook de soep 6 min. zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de sugarsnaps beetgaar in 4 min. Houd het venkelgroen apart. Schaaf of snijd de venkel in ragfijne reepjes. Snijd ook de sjalotten in heel dunne halve ringen of schaaf ze met de mandoline.
  • Giet de noedels af en spoel kort koud. Verdeel de noedels met de sugarsnaps, venkel, sjalot en rivierkreeftjes over 4 kommen. Schenk de kokosbouillon erbij en bestrooi met het venkelgroen.
Voedingswaarde:
calorieën: 720kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Dit recept komt uit het juni-nummer van delicious. magazine, bestel ‘m hier:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
kokossoep met citroengras