Hotdog met venkelsalade, knoflook, basilicum en salamikruim

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


aantal 10 | bijgerecht, lunchgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | mediterraans |
De hotdog is de ultieme snack, maar waar komt die naam vandaan? Het verhaal gaat dat hij uit Frankfurt komt. Cartoonist Tad Dogan maakte tijdens een polo-evenement een cartoon van een teckel tussen een broodje, omdat er worstjes voor de honden werden verkocht. 
kooktijd35 minuten

ingrediënten

  • 1 grote venkel
  • 100 ml wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • ½ bos basilicum
  • 250 g mayonaise
  • 1 salamiworst
  • 2 el broodkruim of panko
  • 10 varkensworstjes van een goede slager
  • 10 witte puntjes

instructies

  • Schaaf de venkel op een mandoline heel dun (½ mm) en bewaar de plakjes in een bak met ijswater, zo worden ze extra knapperig. Meng de azijn en olie en peper en zout. Pureer ½ bos basilicum, houd wat blaadjes achter. Voeg 250 g mayonaise toe en mix tot een fijne basilicummayonaise.
  • Snijd de salami in blokjes van 4-5 mm. Bak ze knapperig. Voeg eventueel tegen het einde van het bakken een handje panko toe om het extra knapperig te maken.
  • Verhit wat olie in een braadpan en bak de varkensworsten in ± 10 min. goudbruin en gaar. Snijd de puntjes open in de lengte. Vul de broodjes met wat venkelsalade.
  • Leg de warme varkensworst erop. Snijd de overgebleven basilicum fijn. Maak de hotdog af met wat basilicummayonaise, daarop het salamikruim en de basilicum.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: the Fat Dog. Fotografie: Eric van Lokven, Marie-Pierre Morel. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!