aantal 10 |
bijgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
mediterraans |
De hotdog is de ultieme snack, maar waar komt die naam vandaan? Het verhaal gaat dat hij uit Frankfurt komt. Cartoonist Tad Dogan maakte tijdens een polo-evenement een cartoon van een teckel tussen een broodje, omdat er worstjes voor de honden werden verkocht.
kooktijd35 minutes minutes
ingrediënten
- 1 grote venkel
- 100 ml wijnazijn
- 200 ml olijfolie
- ½ bos basilicum
- 250 g mayonaise
- 1 salamiworst
- 2 el broodkruim of panko
- 10 varkensworstjes van een goede slager
- 10 witte puntjes
instructies
- Schaaf de venkel op een mandoline heel dun (½ mm) en bewaar de plakjes in een bak met ijswater, zo worden ze extra knapperig. Meng de azijn en olie en peper en zout. Pureer ½ bos basilicum, houd wat blaadjes achter. Voeg 250 g mayonaise toe en mix tot een fijne basilicummayonaise.
- Snijd de salami in blokjes van 4-5 mm. Bak ze knapperig. Voeg eventueel tegen het einde van het bakken een handje panko toe om het extra knapperig te maken.
- Verhit wat olie in een braadpan en bak de varkensworsten in ± 10 min. goudbruin en gaar. Snijd de puntjes open in de lengte. Vul de broodjes met wat venkelsalade.
- Leg de warme varkensworst erop. Snijd de overgebleven basilicum fijn. Maak de hotdog af met wat basilicummayonaise, daarop het salamikruim en de basilicum.
auteur: delicious.
Recepten: the Fat Dog. Fotografie: Eric van Lokven, Marie-Pierre Morel. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!