26x makkelijke desserts voor grote groepen

Koken voor een groot gezelschap is een leuke uitdaging: wat vinden je gasten lekker, hoeveel heb je nodig en hoe plan je de boel zodat alles op tijd en warm op tafel komt? Om je te helpen zetten we onze favoriete makkelijke desserts voor grote groepen op een rij!

Kook je voor een grote groep, dan wil je een recept dat goed is voor te bereiden en waar je indruk mee maakt. Niets ongezelliger dan nog uren in de keuken moeten staan wanneer je gezelschap al aan tafel zit. Zeker desserts zijn in de meeste gevallen prima op de dag zelf te maken. Of zelfs eerder.

Wat zijn lekkere desserts voor een groep?

Een cobbler of crumble kun je prima voorbereiden en een cheesecake maak je simpelweg een dag van tevoren. Met tiramisu of trifle maak je direct een grote schaal waar iedereen uit kan opscheppen. Een zoete pavlova doet het na veel gerechten goed. Alle losse onderdelen kun je al voorbereiden, zodat je hem op het moment suprême alleen nog maar hoeft op te bouwen.

Veel van de recepten hieronder komen uit de feestnummers van delicious. Zo is de chocoladetaart met bladgoud voor 20 personen, de makkelijke trifle met madeleines en de chai-spice tulband voor 12 personen. Bovenaan ieder recept zie je ‘aantal’ staan gevolgd door een cijfer. Dit is voor hoeveel mensen het recept minimaal is.

Dit zijn onze beste makkelijke desserts voor grote groepen vanaf 8 personen.

Makkelijke desserts voor grote groepen

Crumbles en cobblers

cobbler met honingkaramelperen
Zacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.
Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.
naar recept
cobbler makkelijke desserts voor grote groepen
kruidige pruimencrumble van Nigel Slater
In Nederland is hij minder bekend dan Jamie, maar heel Engeland – inclusief Jamie Oliver – loopt weg met Nigel Slater. Deze crumble komt uit zijn boek Keukenkronieken: een optelsom van alles wat hij heeft geleerd in 25 jaar als receptenmaker.
Nigel: 'Friszure pruimen smeken bijna om een zoete, gelige double cream, maar je kunt ook voor custard kiezen.'
naar recept
kruidige pruimencrumble van Nigel Slater
abrikozen-amaretticrumble met mascarponeroom

Chef-kok Letitia Clark kwam tot dit heerlijke recept voor crumble uit pure nood. ‘Het is gebaseerd op ingrediënten die op Sardinië makkelijk te krijgen zijn, gemaakt om mijn Britse behoefte aan crumble te stillen!’
De abrikoos is verwant aan amandel, dus die twee gaan prachtig samen. De vanille-mascarponeroom is eigenlijk een soort mousse. Wie wil laat hem opstijven in de koelkast. Serveer de room dan met koekjes en een glas zoete wijn als eenvoudig maar elegant dessert.
naar recept
abrikozen crumble

Cheesecake

cheesecakebars met passiefruit
Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen.
Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
naar recept
cheesecakebars passiefruit
baked citroencheesecake van Jamie Oliver
Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan.
Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy!
naar recept
citroencheesecake jamie oliver een makkelijke taartrecepten
citroentaart
Deze geniale gebakken citroentaart van Jamie Oliver is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen.
naar recept
amalfi-citroentaart - Jamie Oliver | delicious

Taarten en tulbanden desserts voor grote groepen

basisrecept: Ottolenghi’s meringuerol met bruine basterdsuiker en gebrande-honingappels
Als alle smaken van de herfst ineengerold zouden kunnen worden, zou deze meringuerol het resultaat zijn: verwarmende kaneel, gebrande honing, zoete appels en pittige sinaasappel komen bijeen. Zo krijg je een dessert dat heel geschikt is voor de feestdagen van het najaar en de winter!
Zorg ervoor dat alle onderdelen volledig koud zijn voor u ze samenvoegt – het is niet de bedoeling dat er veel vocht in de rol ontstaat. Begin een dag van tevoren met de appels en de room en houd ze tot gebruik in de koelkast.
naar recept
meringue rol ottolenghi
mokkaroulade met cannoliroom
Stop, drop and roll! Natuurlijk kun je een Italiaans maal afsluiten met een espresso. Maar als je ook voor zo’n waanzinnig lekker espressotoetje kunt kiezen, hoef je vast niet lang na te denken. Het leven is te kort voor brave kopjes koffie, tijd om te bakken!
naar recept
mokkaroulade
chai-spice tulband met amandelen & kardemomglazuur
Elk feestje verdient een taart, of andersom! En dan het liefst deze tulband! Dus kies maar uit en vier ons jubileum mee met een taart naar jouw smaak: van rijk & romig tot klein & verfijnd, van royaal & robuust tot fris & fruitig.
Je vindt ze allemaal in het november-nummer van delicious. dat nu nog in de winkels ligt. Hieronder een preview van de chai-spice tulband met amandelen en kardemomglazuur.
naar recept
tulband kersttaart kersttulband
chocoladetaart – délice – met bladgoud
Als bakken een erkende topsport was, dan vielen er met deze gracieuze taart vele prijzen te winnen. Ons jubileum vieren we met een tafel vol taarten, waar deze chocoladetaart subtiel schittert. Hij is rijk & romig, perfect voor de wintermaanden – en de feestdagen in het bijzonder. Begin minstens 1½ dag van tevoren aan dit recept.
De taart is goed voor 20 puntjes, dus je weet wat je te doen staat. Trek je bladgoud uit de kast, tijd om deze beauty te bakken!
naar recept
chocolade bladgoud
chocoladetaart met peer en hazelnoten
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!
naar recept
kersen-chocoladecrèmetaart
Deze kersen-chocoladecrèmetaart kost even wat moeite, maar je geduld wordt rijkelijk beloond. En je laat een diepe indruk achter bij vrienden en familie. De kersen-chocoladecrèmetaart smaakt niet alleen hemels, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit. Een showstopper van formaat! 
naar recept
hazelnoot-meringuetaart met halva & gedroogde abrikozen

Let’s go nuts, want voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die noten en organiseer een feest voor je zintuigen!
Deze luchtige schuimtaart maak je zonder bloem (yes, helemaal glutenvrij) en vul je met amandelen en abrikozen. Zijdezachte ricotta-room on top en hij is extra speciaal dankzij halva.
Halva is een zoete specialiteit uit het Midden-Oosten. Van oorsprong Arabisch: 'halwa' betekent zoet in het Arabisch. Gemaakt van gemalen sesamzaad, suiker, honing, noten als amandelen of pistaches en plantaardige olie.
Dit recept komt uit het laatste nummer van delicious.. Bestel hem hier!
naar recept
hazelnoot meringuetaart glutenvrij
kaneel-laagjestaart met frosted druiven
Wij vieren dit jaar ons jubileum en maakten een feesttafel vol showstoppers. Onze laagjestaart met kaneel laat ieder gezelschap stilvallen en verlangen naar meer. Zet de bordjes en vorkjes maar klaar, want hier blijft geen kruimel van over!
Begin minstens 1 dag voor het feest aan dit recept.
Helemaal de smaak van laagjes te pakken? Dan is deze chocoladepavlova met kruidige peren en butterscotchsaus ook echt wat voor jou.
naar recept
kaneel-laagjestaart
kersentaart met hazelnoot
Dit jaar maken we kersentaart met hazelnoot. De reden? Kers is een fijn ingrediënt dat elk gerecht – zoet én hartig – kerstglans geeft.
Maak deze taart eventueel een dag eerder. Bewaar hem in de koelkast, maar laat een uur voor serveren op kamertemperatuur komen.
naar recept
kersentaart met hazelnoot
künefe
Rutger: ‘Kaas en suikersiroop in een dessert lijkt misschien wat raar, maar geloof mij: je blijft ervan eten!’
naar recept
kunefe taart met pistache
aardbeien-macadamiacrostata
Bestrijk de crostata met een dikke laag frangipane, voor de variatie gemaakt met macadamianoten in plaats van amandelen – dit is een topcombinatie met de aardbeien! Het deeg wordt nog knapperiger als je de crostata op een pizzasteen bakt.
SEIZOENSFRUIT: Deze crostata kun je natuurlijk ook met ander seizoensfruit als nectarines, pruimen of peren maken. Alles wat je maar lekker vindt.
naar recept
aardbeien macadamia
mudcake met witte-chocoladeglazuur
Een stevige chocoladetaart met een zachte, smeuïge kern. Wat wil je nog meer? Deze mudcake met witte-chocoladeglazuur heeft het allemaal. Extra lekker door een vleugje kaneel.
naar recept
mudcake met witte-chocoladeglazuur

Tiramisu

tiramisutaart
De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!
naar recept
tiramisutaart-delicious
tiramisu met chocolade-hazelnootpasta
Een Italiaanse klassieker mag je niet veranderen, behalve als je er chocoladepasta in kunt doen! Ben je op zoek naar een écht spektakelstuk? Maak dan tiramisutaart!
naar recept
chocolade-hazelnotentiramisu - delicious

Trifle toetje voor grote groep

Makkelijke trifle met madeleines en rood fruit
Wauw, deze trifle met madeleines en rood fruit is te gek! Het perfecte feestelijke toetje voor kerst en ideaal voor een grote groep. Je kunt de trifle ruim van tevoren maken en iedereen vindt het lekker. En dan hebben we het nog niet eens over de looks…
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Bonne Maman, het bekende Franse jammerk met rood-wit geruite deksels dat ook tijdens de feestdagen volop wordt gebruikt. Niet alleen bij je ontbijt, maar ook in taarten en toetjes.
Voor dit recept gebruiken we Bonne Maman madeleines en aardbeienjam, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tropische trifle met mango, passievrucht en abrikozenjam? Of ga voor een combinatie van chocolade en sinaasappel!
naar recept
Italiaanse trifle met amarettogelei
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen. Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
naar recept
Italiaanse trifle - delicious

Pavlova dessert voor grote groep

meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
Bij het zien van deze meringuelaagjestaart krijg je spontaan trek. Een prachtige taart die doet denken aan een pavlova, met veel verschillende smaken waaronder limoncello en kokos. En het ziet er ook nog eens heel feestelijke uit. Perfect voor de kerstdagen!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
chocoladepavlova met kruidige peren
Deze laagjespavlova is zo'n typisch kleine-moeite-groot-effect dessert (of snack, of…). Wat een plaatje!
Maak de meringue een dag van tevoren.
Liever vegan? Ga dan voor deze vegan ananas-meringuetaart, net zo lekker.
naar recept
chocoladepavlova

Chocolademousse

klassieke chocolademousse met pure chocolade
Klassieke chocolademousse als toetje is altijd een goed idee. Dit recept gebruikt pure chocolade van Fairtrade en slagroom. Zo is -ie het allerlekkerst!
naar recept
chocolade mousse - delicious
homemade viennetta met chili
Verwacht Oooooh’s en Aaaah’s wanneer je deze gelaagde ijstaart met chocolade en chili aansnijdt. Deze zelfgemaakte viennetta is een echte showstopper! Deze prachtige laagjesijstaart kun je ook heel goed dagen van tevoren maken. 
naar recept

Meer zin in ijs? Bekijk hier onze beste semifreddo en parfait recepten!

cobbler makkelijke desserts voor grote groepen