De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

meringuetaart met limoncelloroom en kokospraliné

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
glutenvrij
aantal 8 | dessert, nagerecht, taart, zoet | feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij
Bij het zien van deze meringuelaagjestaart krijg je spontaan trek. Een prachtige taart die doet denken aan een pavlova, met veel verschillende smaken waaronder limoncello en kokos. En het ziet er ook nog eens heel feestelijke uit. Perfect voor de kerstdagen!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
voorbereiding40 minuten
kooktijd2 uur 30 minuten
Afkoelen2 uur
totale tijd5 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 575 g fijne kristalsuiker
  • 8 eiwitten
  • ½ tl witte azijn
  • 180 g kokosvlokken
  • 600 ml slagroom
  • 250 ml zure room
  • 75 ml limoncello
  • ook nodig: mixer

instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed 4 bakplaten met bakpapier. Teken langs de bodem van je bakvorm van 20 cm Ø een cirkel op elk vel bakpapier en keer de vellen papier. Klop 440 g van de suiker met de eiwitten en het citroensap in een vetvrije kom met de mixer met vetvrije kloppers in ± 15 min. tot de suiker is opgelost en je stijve, glanzende meringue hebt. Klop de azijn erdoor. Schep de meringue op de bakplaten en spreid uit in de cirkels.
  • Schakel de oventemperatuur terug tot 100°C en bak de meringue in ± 2½ uur krokant en droog. Verwissel de bakplaten halverwege van plaats. Laat ± 2 uur. afkoelen in de oven.
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Verwarm de resterende 135 g suiker in de koekenpan op matig tot hoog vuur onder af en toe schudden en laat goudbruin karamelliseren. Voeg direct de helft van de kokosvlokken toe en schud de pan. Schenk de kokoskaramel in gelijkmatige dikte uit op de bakplaat. Laat ± 30 min. uitharden en breek in stukken.
  • Klop vlak voor je serveert de slagroom met de zure room en limoncello tot stijve pieken. Leg op een schaal 1 meringuelaag, spreid hierop een kwart van de limoncelloroom uit en bestrooi met wat praliné en kokosvlokken. Herhaal deze laagjes en eindig met een laag limoncelloroom. Bestrooi met praliné en de rest van de kokosvlokken.
Voedingswaarde:
calorieën: 794kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 47g
|
koolhydraten: 80g
auteur: delicious.
Voorbereiden
Maak de meringuelagen en de praliné niet meer dan 2 dagen eerder en bewaar in een luchtdichte trommel.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer feestelijke recepten? Bestel het kerstnummer van delicious.!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meringuelaagjestaart met limoncelloroom en kokospraliné
Recept + bereiding: Phoebe Wood | Fotografie: Ben Dearnley, Mark Roper, Anson Smart | Styling: Kirsten Jenkins