9x parfait en semifreddo voor wie een makkelijke ijstaart wil met kerst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vergeet tiramisu of een trifle en ga dit jaar voor een parfait met de feestdagen.

Wat het verschil is tussen ijs en parfait?

Bij ijs moet je ervoor zorgen dat het goedje tijdens het invriezen in beweging blijft. Ofwel: je hebt een ijsmachine nodig. Bij een parfait is dat niet het geval. Men noemt het ook wel ‘stilstaand ijs’. Je kunt een parfait simpelweg maken en in de vriezer zetten om op te stijven. Supermakkelijk dus!

Parfait en semifreddo

Doordat je voor beiden exemplaren geen ijsmachine nodig hebt, worden de termen nogal eens door elkaar gehaald. Het verschil zit ‘m vooral in de ingrediënten. Semifreddo heeft meestal een basis van eiwitten en een parfait een basis van eidooiers.

Het ideale kerstdessert

Nog even waarom het écht een ideaal kerstdessert is: parfait kun je prima een paar dagen van tevoren maken, je hebt er geen ijsmachine voor nodig, het is makkelijk om te maken, je kunt los met diverse smaken (net wat jij lekker vindt) en het ziet er fantastisch uit.

Onze favoriete parfait en semifreddo recepten

parfait van zure room met passiefruit en rozenmeringue
Handig: voor dit ijs heb je geen ijsmachine nodig! Maak op iedereen indruk met dit kleurrijke parfait recept van Janneke.
Wil je dit dessert voorbereiden? Maak de parfait 1 dag eerder (3-4 dagen kan ook). Bak ook de rozenmeringue en bereid alvast de passiefruitsaus. Bewaar de meringue in een luchtdicht afgesloten doos en bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
naar recept
parfait zure room
affogato-parfait
Een knaldessert voor een zwoele zomeravond. Begin 1 dag van tevoren aan deze ijstaart waar je geen ijsmachine voor nodig hebt, handig he!
naar recept
affogato-parfait
parfait van pindakaas met cranberry’s en karamelsaus
Mister Kitchen ging voor delicious. naar Terschelling en kwam terug met de lekkerste recepten. Voor de parfait van pindakaas gebruiken ze daar schapenmelk, maar met gewone melk kan het natuurlijk ook.
naar recept
parfait van pindakaas cranberry karamel | delicious
amandelparfait uit delicious. hét kookboek!
In delicious. hét kookboek staan de favoriete recepten van onze Australische collega Valli Little. Haar recepten zijn 100% delicious. In ingrediënten, smaak, textuur, styling, fotografie…kortom: enjoy van deze amandelparfait. Een gegarandeerd succes!
naar recept
amandelparfait-delicious
pralinerparfait met mokkameringue
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten met en voor bij (h)eerlijke fairtrade koffie, zoals dit ‘piece de resistance’: pralinerparfait met mokkameringue!
naar recept
pralinerparfait mokkameringe | delicious
bosbessenparfait
Eke: ‘Eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk, maar door de ‘twirl’ in het ijs ziet het er spectaculair uit. Én het is erg lekker! Voor parfait heb je trouwens geen ijsmachine nodig, wel zo makkelijk dus! Dit smaakt ook fantastisch met yoghurthoningcrème. Klop hiervoor 200 ml slagroom stijf en meng dit met 200 ml yoghurt en 2 el honing. Lekker!’
naar recept
Bosbessenparfait-delicious
meringue-semifreddo
Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!
naar recept
semifreddo van mango en kokos
Een ijstaart gemaakt van mango, aardbeien en kokos. Bij het nemen van een hapje, krijg je meteen dat Italiaanse vakantiegevoel. Eet smakelijk!
naar recept
semifreddo-delicious
chocolade-semifreddo met karamelsaus
Ok…het is geen zomer meer. Je hoeft alleen maar naar buiten te kijken om dat te zien. Maar een chocolade-semifreddo met karamel(!)saus is nooit verkeerd toch? Gebruik het liefst bittere chocolade van goede kwaliteit. Dit geeft die typische cacaosmaak aan je semifreddo. Si!
naar recept
choco-schoco-semifreddo-karamelsaus-deliciousemifreddo-karamelsaus

Lees ook: tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten

Of: hemelse trifle recepten die tiramisu van de troon stoten

parfait van pindakaas cranberry karamel | delicious