Vergeet tiramisu of een trifle en ga dit jaar voor een parfait met de feestdagen.
Wat het verschil is tussen ijs en parfait?
Bij ijs moet je ervoor zorgen dat het goedje tijdens het invriezen in beweging blijft. Ofwel: je hebt een ijsmachine nodig. Bij een parfait is dat niet het geval. Men noemt het ook wel ‘stilstaand ijs’. Je kunt een parfait simpelweg maken en in de vriezer zetten om op te stijven. Supermakkelijk dus!
Parfait en semifreddo
Doordat je voor beiden exemplaren geen ijsmachine nodig hebt, worden de termen nogal eens door elkaar gehaald. Het verschil zit ‘m vooral in de ingrediënten. Semifreddo heeft meestal een basis van eiwitten en een parfait een basis van eidooiers.
Het ideale kerstdessert
Nog even waarom het écht een ideaal kerstdessert is: parfait kun je prima een paar dagen van tevoren maken, je hebt er geen ijsmachine voor nodig, het is makkelijk om te maken, je kunt los met diverse smaken (net wat jij lekker vindt) en het ziet er fantastisch uit.
Onze favoriete parfait en semifreddo recepten
Lees ook: tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten
Of: hemelse trifle recepten die tiramisu van de troon stoten