no-bake cheesecakebars met passiefruit

cheesecakebars passiefruit
aantal 14 | dessert, nagerecht, zoet | familietijd, feestelijk, weekend, zomers | amerikaans, australisch |
Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen.
Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
kooktijd45 minutes
opstijven4 hours
totale tijd4 hours 45 minutes

ingrediënten

  • 75 g boter in blokjes
  • 125 g witte chocolade fijngehakt
  • 75 g gepofte rijst*
  • 30 g geraspte kokos
  • ook nodig: bakvorm van 20×30 cm ingevet en bekleed met bakpapier + keukenmachine

cheesecakevulling

  • 10 gelatineblaadjes
  • 400 ml kokosroom ± 20% vet*
  • 500 g roomkaas in blokjes, op kamertemperatuur
  • 500 ml slagroom
  • 120 g poedersuiker
  • 1 tl vanillepasta potje of vanille-extract

passiefruit-topping

  • 2 blaadjes gelatine
  • 175 ml passiefruitpulp van 6-8 passievruchten of diepvries, ontdooid
  • sap van 1⁄2 citroen
  • 55 g fijne kristalsuiker

instructies

  • Smelt voor de bodem de boter met chocolade en een flinke snuf zout in een middelgrote steelpan op heel laag vuur. Neem van het vuur en schep de gepofte rijst en geraspte kokos erdoor. Druk het mengsel goed tegen de bodem van de bakvorm.
  • Laat de gelatineblaadjes voor de cheesecakevulling ± 5 min. weken in ruim koud water. Verwarm intussen 125 ml van de kokosroom in een pannetje op matig vuur bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze toe en laat al roerend oplossen in de warme kokosroom. Laat iets afkoelen.

  • Klop de roomkaas glad in de keukenmachine. Voeg de resterende 275 ml kokosroom, de slagroom, poedersuiker en vanille toe en mix glad. Voeg het kokosroom-gelatinemengsel toe en mix erdoor. Schenk uit over de rijstbodem. Strijk glad en zet in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes voor de topping ± 5 min. weken in ruim koud water. Verwarm tjidens het weken de passiefruitpulp met het citroensap en de suiker in een steelpannetje op hoog vuur tot het kookpunt. Laat in 4-5 min. iets inkoken. Neem van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en laat al roerend oplossen in het mengsel. Laat afkoelen. Schep de passiefruittopping over de cheesecake en laat in de koelkast ± 4 uur opstijven.
Voedingswaarde:
calorieën: 500kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 41g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
*Gepofte rijst koop je bij ruim gesorteerde (biologische) supermarkten. Kokosroom is dikker en romiger dan kokosmelk. Het is te koop in de ruim gesorteerde supermarkt en toko. Gebruik eventueel het dikke deel van 2-3 blikjes kokosmelk. Laat de blikjes 1 nacht in de koelkast staan zodat je de room er makkelijk af kunt scheppen.
 
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS, NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
cheesecakebars passiefruit