nr.1 foodmagazine

de perfecte meringue

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Knapperig van buiten en een beetje chewy van binnen: dat is de perfecte meringue.

Met dit recept is je basis voor de meringue altijd perfect en kun je eindeloos variëren met vers fruit, noten of andere toppings!

Weet je al hoe je meringue maakt? Ga dan eens aan de slag met deze taart.

De perfecte meringue voor 6 grote meringues

1 tl citroensap
4 eiwitten
150 g fijne kristalsuiker
50 g poedersuiker
2 tl maïzena
(fijngemalen pistachenoten of espressopoeder om te bestrooien)

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verwarm de oven voor op 90°C. Maak de kom en de kloppers van de mixer vetvrij met een stukje keukenpapier en citroensap.

Klop de eiwitten tot zachte pieken.

Voeg langzaam en al kloppend eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend. De  kom kan nu op zijn kop gehouden worden.

Zeef de poedersuiker en de maïzena boven de kom en spatel voorzichtig door het schuim.

Schep met 2 grote eetlepels dotten schuim op een met bakpapier bekleed bakblik. Maak er met de achterkant van een lepel een mooie draai in.

Bestrooi eventueel met fijngemalen pistachenoten of espressopoeder.

Bak de meringues 3-3 ½ uur. De meringues moeten van buiten hard zijn, maar mogen van binnen nog iets zacht zijn. Zet de oven uit en op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.

Bereiden ± 10 min. / oven 3-3½ uur. / afkoelen 2-3 uur

RECEPT DOSIA BREWER 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.