meringue uit drie landen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Je kunt er prachtige vormen van spuiten, het op taart spuiten of door cake scheppen voor luchtigheid. Meringue is fantastisch! Lichtbruin of wit gebakken met chewy binnenkant, gepocheerd of ongebakken. Je kunt meringue alle smaken geven die je maar kunt bedenken. Van citrus tot noten en van chocolade tot rozenwater. En wist je dat de manier waarop meringue wordt bereid, je vertelt waar het recept vandaan komt. 

Lees ook deze 7 gouden meringue regels. Dan kan het niet meer mislukken!

Franse meringue is meringue die je als thuispatissier het meeste maakt: fijne witte suiker wordt beetje bij beetje stevig door eiwit geklopt.

Italiaanse meringue maak je met kokende suikersiroop die je door zacht geklopte eiwitten klopt tot ze stijf zijn. Dit zorgt voor een zachtere, stabielere meringue die lang goed blijft. Je kunt ze in verschillende bereidingen gebruiken, ook zonder het te bakken.

Zwitserse meringue maak je au bain-marie door eiwitten kort te kloppen met suiker tot ze warm en licht schuimig zijn. Haal van het vuur en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld. Zo krijg je een marshmallowachtige meringue, die vaak wordt gebakken, maar ook zonder te bakken te gebruiken is. Yotam Ottolenghi – groentekoning, maar óók een fantastische patissier – maakt ze zo: hij verhit suiker tot 100°C, voegt die toe aan licht schuimig geklopte eieren en klopt dan verder.

PRODUCTIE EN TEKST MERIJN TOL

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

meringue uit drie landen