meringue koekjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meringue is een favoriet van oud-hoofdredacteur Makkie Mulder…En dat is niet voor niets. Deze kleine meringue koekjes moeten een tijdje de oven in en daarna afkoelen, maar dat is het wachten meer dan waard!

Met deze 7 gouden meringue-regels maak je de allerbeste! 

Meringue koekjes

voor ± 15 stuks

100 g eiwit
paar druppels citroensap
75 g kristalsuiker
75 g poedersuiker
150 g mascarpone
3 tl geraspte sinaasappelschil
1 ½ el Cointreau of Grand Marnier

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verwarm de oven voor op 80°C. Klop de eiwitten met het citroensap schuimig in een vetvrije glazen of roestvrijstalen kom (gebruik geen plastic). Voeg al kloppend met de garde de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het schuim stevig is. Zeef de poedersuiker boven het schuim en spatel het er goed doorheen.

Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een kartelmondje van 1 cm en spuit 30 kleine platte ‘soesjes’ van 5 cm doorsnee op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringues ±2 uur drogen in de oven. De meringuekoekjes zijn goed als de buitenkant van een afgekoeld koekje stevig is, maar de binnenkant nog lekker smeuïg.

Roer de mascarpone los met de sinaasappelrasp en Cointreau. Schep op een afgekoeld meringuekoekje een dessertlepel van het mascarponemengsel en druk er een ander meringuekoekje op.

* Voor kinderen kun je in plaats van Cointreau of Grand Marnier sinaasappelsap gebruiken.

Bereiden ±20 min / oven ±2 uur / afkoelen ±1 uur.

RECEPTEN EKE MARIEN, LENNO MUNNIKES FOTOGRAFIE PETER KOOIJMAN STYLING DESIREE VAN DIJK

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze merenguekoekjes!
161005_del11_prod_koffie_notig-v1

Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Bestel delicious.koffie hier

 

meringue-koekjes-delicious