Wij houden er niet van om appels met peren te vergelijken, maar we zijn wel heel blij dat het weer perenseizoen is. Daarom onze lekkerste recepten met peren.
Met peren kun je in de keuken namelijk alle kanten op. Van (hartige) hapjes voor bij de borrel tot desserts en ontbijtjes. En als je niet sowieso al dol was op peren: ze zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten.
Er zijn verschillende soorten peren, zoals de sappige Bartlett en de knapperige Anjou, elk met hun eigen smaakprofiel. Ze kunnen rauw gegeten worden, in salades worden verwerkt of worden gebruikt in gebak en desserts. De zoetheid van peren maakt ze ideaal voor zoete gerechten, terwijl hun sappigheid en frisheid ook heel goed werkt voor meer hartige combinaties met bijvoorbeeld ham of (blauwe) kaas.
Dit zijn de 16 lekkerste zoete recepten met peer. Niet zo’n zoetekauw? Dan zijn er maar liefst 10 lekkere gerechten met peer die je kunt proberen die helemaal niks te maken hebben met een toetje of stuk taart.
Wil je nu juist wel de gebakken peren? Stoofperen: onze beste recepten
En vergeet ook niet ons laatste nummer te shoppen. In het magazine vind je ook een paar heerlijke recepten met peer. Kijk hier!
Zoete recepten met peren
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
Toch liever hartige perenrecepten?
Meer zin in appels, bak een klassieke appeltaart!