De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gnocchi met gorgonzola en peer

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gnocchi gorgonzola-delicious


aantal | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Blauwe kaas en peer zijn een match made in heaven. En al helemaal in combinatie met zoete gnocchikussentjes. Maak het klassieke Italiaanse gerecht met dit recept en je wil nooit meer anders.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

gnocchi

  • 1 ei losgeklopt
  • 1 kg aardappels kruimig, gekookt en gepureerd
  • 200 tot 400 g bloem

gorgonzolasaus

  • 200 g gorgonzola dolce
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 2 handperen stevig
  • 500 g gnocchi zie recept hierna
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • peterselie vers gehakt

instructies

  • Roer het ei door de aardappelpuree en maak op smaak met zout en peper. Kneed er beetje bij beetje de bloem door tot het deeg niet meer kleeft. Rol het deeg tot een lange sliert, verdeel in stukjes en vorm er ovale balletjes van. Druk met een vorm ribbeltjes in de gnocchi, dan nemen ze later de saus beter op. Gebruik 100 à 150 g gnocchi p.p. als voor- of bijgerecht.
  • Snijd de korst van de kaas en laat de rest langzaam in de room met de melk smelten. Snijd de peren in stukjes en voeg toe aan de saus. Kook de gnocchi gaar in gezouten water (3 min.). Giet ze af en schep ze door de kaassaus. Serveer de gnocchi met gorgonzola in verwarmde diepe bordjes en bestrooi met geraspte kaas, peterselie en peper.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Receptuur: Betty Koster, l’Amuse. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Sunna Ra Bijl
Betty Koster: ‘Dit recept heb ik in Rome voor delicious. ontfutseld, maar stelt niets voor zonder een goede gorgonzola. De perfecte gorgonzola, helaas tegenwoordig altijd gemaakt van gepasteuriseerde koemelk, wordt in zijn originele model van twaalf kilo (!) gerijpt. Er is een pikante en een dolce.
Dolce is Italiaans voor zoetemelkse en dat is de zachte versie ook. Gorgonzola is een grandioze smaakmaker in de keuken – mijn groentelade of liever kaaslade genoemd – bevat dan ook altijd gorgonzola! Italianen eten deze aardappelnoedels als lunch, ik serveer het voor vier personen als voorgerecht.’
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


gnocchi gorgonzola-delicious