Ricottabolletjes met peer in honingrozemarijnsiroop


aantal | nagerecht | kerst | italiaans |
De romige ricotta en het zachte perenvruchtvlees smelten op je tong met de honingrozemarijnsiroop. Wegspoelen is haast niet nodig maar als je dan toch een flesje opentrekt kies dan voor een zoete Riesling. Maar welke?
 Zoete Rieslings hebben een heel aantrekkelijke zoet-zuurbalans. Ze zullen nooit log en zwaar worden. Toch moet je oppassen om deze te schenken bij heel zoete nagerechten. Spätlese en Auslese zijn minder zoet en geconcentreerd dan een Beerenauslese en Trockenbeeren Auslese.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 bakje (à 250 g) ricotta
  • ½ bakje (à 250 g) mascarpone
  • 1 citroen sap, liefst biologisch
  • poedersuiker
  • 8 el honing
  • 2 el rozemarijnnaaldjes fijngesneden
  • 2-3 handperen stevige maar rijpe

instructies

  • Snijd het vanillestokje open en schraap er met een scherp mesje het merg uit. Meng de ricotta met de mascarpone, de citroenrasp en het vanillemerg, en roer door elkaar. Breng licht op smaak met poedersuiker. Zet weg in de koelkast.
  • Verwarm de honing op een heel laag vuur en voeg de helft van de rozemarijn toe. Verwarm en laat even trekken. Schil de peren en snijd in blokjes. Meng de peer met de honingsiroop. Maak met een ijstang bolletjes van het ricotta-mengsel en schep de perensiroop eromheen. Bestrooi met de overgebleven rozemarijn.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tekst: Ellen Dekkers
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


ricottaballetjes-delicious