stoofperen: onze beste recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Klassiek stoven we onze peren in wijn, wat ook kan: stoven in witte port met venkelzaad en kaneelstokjes, hibiscusthee of in saffraan-sinaasappelsap. Allemaal even lekker! Zijn ze klaar en gaargestoofd, serveer ze dan bij je favoriete taart, ijs of ga voor een hartig-zoete combinatie en geef er andijviestamppot of eendenborst bij.

In het bomvolle kerstnummer bakt Rutger een speciale Paris-Brest met mandarijncrème, stoofpeer & bramenglazuur. Maak het zelf en bestel het magazine vandaag nog (of shop ‘m in de winkel):

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

6x stoofperen

gekaramelliseerde stoofperen
Deze overheerlijke stoofpeertjes zijn het allerlekkerst met een glaasje ruby port en stukjes olde remeker.
Meer weten over stoofpeertjes en hoe je ze kan klaarmaken? Lees alles over dit heerlijke peertje in ons grote stoofperendossier.
naar recept
feesttaart met stoofperen-cranberrytaart met frangipane
Twee lagen knapperig bladerdeeg met een rijke vulling van amandelfrangipane, fris-zure stoofpeertjes en cranberrycompote: is dat geen mooie kerstgedachte?
naar recept
feesttaart stoofpeer - delicious
amandelkoek met venkelzaad en stoofpeertjes
Een ongelooflijk makkelijk en enorm Italiaanse cake. Nu met stoofperen en siroop, maar met appelcompote en een bol ijs kan ook. Of met zacht geklopte slagroom en rood fruit, in het seizoen zal rabarber er ook heerlijk bij zijn. Echt een goed recept voor een feesttoetje het hele jaar rond!
naar recept
amandelkoek met venkelzaad en stoofpeertjes - delicious
oma’s stoofpeertjes
Zodra het buiten iets kouder wordt, krijgen wij ontzettende zin in stoofpeertjes! Voor sommige lekkernijen moét je gewoon een goed basisrecept hebben. Je weet wel, zoals die van je oma. Dit is die van ons voor stoofpeertjes.
Meer weten over stoofpeertjes? We hebben een heel dossier gewijd aan deze toffe peertjes!
naar recept
Stoofpeer - delicious
terrine met stoofpeertjes en witte chocolade
Deze zoete terrine kun je 1-2 dagen van tevoren maken.
naar recept
terrine-delicious
saffraanperen met praliné en labne
Warm of koud: deze saffraanperen uit de oven met geurige specerijen en crunchy notenpraliné zijn een perfect toetje. Geef er een flinke schep labne bij.
naar recept
saffraanperen met praliné en labne-delicious
amandelkoek met venkelzaad en stoofpeertjes - delicious