10x recepten met bladerdeeg

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Recepten met bladerdeeg zijn altijd een feestje. Bladerdeeg zelf maken is al helemaal een feestje en ontzéttend lekker. In dit artikel vind je de lekkerste recepten met bladerdeeg die je zeker een keer moet proberen. Zowel zoet als hartig!

Op zoek naar feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!

Hartige recepten met bladerdeeg

pithivier met knolselderij, pompoen en snijbiet met sjalot-bietensaus
Een pithivier is een prachtige hartige taart met bladerdeeg en favoriet bij Minta & Mae tijdens de feestdagen. Deze vegetarische pithivier bevat veel smakelijke groenten zoals knolselderij, pompoen en snijbiet, en is gemakkelijk van tevoren te maken. Zo kun je tijdens het kerstdiner heerlijk genieten zonder dat je nog lang in de keuken hoeft te staan.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
vegetarische pithivier
geitenkaastaart met uienchutney & rucola
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.
naar recept
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort
Tarte tatin, de Franse klassieker waar we fan van blijven. Deze variant van Yvette van Boven met sjalotjes, peer en roquefort heeft meer pit maar verliest niet zijn authentieke smaak. Win-win en ó zo lekker!
Probeer ook eens deze tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus.
naar recept
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort - delicious
pompoentaart met geitenkaas
Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
En die overgebleven pompoenpitten? Maak daarmee spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoentpitten.
naar recept
romige koolraaptaart met specerijen
In deze quiche kun je prima restjes wintergroenten verwerken. Vervang een deel van de koolraap bijvoorbeeld door pastinaak, aardpeer of knolselderij. Ook spinazie of snijbiet zijn lekker in deze romige quiche.  
naar recept
koolraap

Zoete recepten met bladerdeeg

gepofte appels gevuld met kruidkoek, amandelspijs en vanille-lauriersaus
Misschien wel het ultieme wintertoetje: warme appels uit de oven met kruidige gemberkoekvulling in een jasje van krokant bladerdeeg en vanille-lauriersaus.
naar recept
kruidkoek-appels-delicious
abrikozen-frangipanetaart
Deze abrikozen-frangipanetaart maak je met knapperig bladerdeeg, zacht-romige amandelfrangipane en frisse abrikozen. Een supertaart voor tussendoor of als feestelijk dessert.
Frangipane is verslavend lekker. Dus vooruit, ook nog de recepten van Marokkaanse m’hencha en een mango-bessentaartje met frangipane.
Wil je een keer zelf bladerdeeg maken? Zo doe je dat!
naar recept
abrikozen-frangipanetaart
Pastel de nata
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.
Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.
naar recept
Pastel de Nata - delicious
millefeuille met witte-chocoladeganache en passiefruitcoulis
Zoek je een dessert om mee te imponeren, maar wil je niet te lang in de keuken staan? Dan is deze millefeuille met witte-chocoladeganache en passiefruitcoulis iets voor jou. Extra leuk voor een feestelijk diner!
Ook lekker: millefeuille pruimentaart.
naar recept
Millefeuille - delicious
tarte tatin met kersen en kokos
Een tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos!
Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
naar recept
pompoentaart met geitenkaas
Recept: Alison Adams | Fotografie: Jeremy Simons | Styling: Michelle Noerianto | Bewerking: Dosia Brewer