Deeg-boter-deeg-boter-deeg… Nee, we lopen niet vast: we hebben het gewoon over één van onze favoriete ingrediënten! Want bladerdeeg, de perfecte combinatie tussen smeuïg en krokant, is vaker wel dan niet het antwoord op onze kookvragen. Zin in zoet? Maak iets met bladerdeeg. Zin in hartig? Geen probleem, bladerdeeg it is!
Bladerdeeg zelf maken of kant-en-klaar?
Fanatieke culi’s maken het getoerde deeg het liefst zelf. Bijvoorbeeld aan de hand van dit snelle recept van topbakker Niemeijer, wat je in 5 minuten maakt en perfect is voor quiches en tarte tatins. Of volg ons stappenplan van chef-kok Stephane Reynaud, dan kan het ook niet mis gaan.
Werk je liever met kant-en-klaar bladerdeeg uit de koeling of bladerdeeg uit de diepvries? Dat snappen we helemaal en we geven je groot gelijk. Je hebt waarschijnlijk wel wat beters te doen in de aanloop naar je etentje. Extra handig: kant-en-klaar bladerdeeg is in veel gevallen plantaardig.
Enfin, nu we de administratie gehad hebben: door naar het leukere én lekkerdere deel. Tijd voor een goede dosis bladerdeeg-inspiratie! Van voorgerecht tot nagerecht, van op en top hartig tot gedistingeerd zoet, van supermakkelijk tot giga uitgebreid… We hebben het allemaal voor je.
Bladerdeeg inspiratie
Met deze recepten maak je de meest casual borrel en stuk chiquer en geef je je kerstdiner net dat extraatje waardoor je gasten helemaal versteld staan van je kookkunsten. We kunnen bijna geen redenen bedenken om géén bladerdeeg te gebruiken, dus ga lekker los en pak je gasten in met goudgele, krokante laagjes deeg.
Op zoek naar feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Hartige recepten met bladerdeeg
Zoete recepten met bladerdeeg
Zin in nog meer kerstinspiratie? Bestel nu snel jouw delicious. december-editie!