aantal 6 |
nagerecht, taart, zoet |
|
portugees |
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.
ingrediënten
- 175 ml melk
- 130 g rietsuiker
- 3 grote eieren
- 1 pakje roomboterbladerdeeg
- ± 50 g bloem
- 1 kaneelstokje
- sinaasappelschil
instructies
- Bestrooi je werkblad met wat bloem.Leg de bladerdeegplakjes op elkaar (zonder cellofaan) en bestrooi met wat bloem.
- Rol uit tot een grote lap van ± 20×30 cm.
- Rol het deeg op tot een dikke slang.
- Snijd het deeg in 6 gelijke stukken.
- Leg de stukjes deeg met een snijkant naar boven in ingevette muffinvormpjes en druk het met een vochtige duim tot een bakje met randje.
- Klop voor de custard de melk los met 20 g bloem, voeg het kaneelstokje en de sinaasappelschil toe.Breng op laag vuur aan de kook, roer tot het wat dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.Klop met een garde 3 eidooiers los en roer het melkmengsel erdoor.
- Breng de suiker aan de kook met 65 ml water. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
- Klop door de custard en breng op laag vuur aan de kook, laat al kloppend dik worden. Laat afkoelen.Haal het kaneelstokje en de sinaasappelschil eruit.
- Vul de bakjes met de custard, maar laat de rand vrij. Verhit de oven voor op 240°C. Bak de pastéis goudbruin en gaar in 12-14 min.
auteur: delicious.
Recept, fotografie en bereiding: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!