nr.1 foodmagazine

Pastel de nata: zo maak je het Portugese custardtaartje zelf

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Pastel de Nata - delicious
aantal 6 | nagerecht, taart, zoet | | portugees |
De pastel de nata is bedacht door monniken in Portugal en óveral geliefd, dit verrukkelijke ‘gebakje’ met ei, suiker en kaneel. Met kant-en-klaar roomboterbladerdeeg maak je ze in no-time zelf. Hier zie je stap voor stap hoe dat moet.
Ook een lekker gebakje: chocoladescones met cranberry’s.

ingrediënten

  • 175 ml melk
  • 130 g rietsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 pakje roomboterbladerdeeg
  • ± 50 g bloem
  • 1 kaneelstokje
  • sinaasappelschil

instructies

  • Bestrooi je werkblad met wat bloem.Leg de bladerdeegplakjes op elkaar (zonder cellofaan) en bestrooi met wat bloem.
  • Rol uit tot een grote lap van  ± 20×30 cm.
  • Rol het deeg op tot een dikke slang.
  • Snijd het deeg in 6 gelijke stukken.
  • Leg de stukjes deeg met een snijkant naar boven in ingevette muffinvormpjes en druk het met een vochtige duim tot een bakje met randje.
  • Klop voor de custard de melk los met 20 g bloem, voeg het kaneelstokje en de sinaasappelschil toe.Breng op laag vuur aan de kook, roer tot het wat dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.Klop met een garde 3 eidooiers los en roer het melkmengsel erdoor.
  • Breng de suiker aan de kook met  65 ml water. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Klop door de custard en breng op laag vuur aan de kook, laat al kloppend dik worden. Laat afkoelen.Haal  het kaneelstokje en de sinaasappelschil eruit.
  • Vul de bakjes met de custard, maar laat de rand vrij. Verhit de oven voor op 240°C. Bak de pastéis goudbruin en gaar in 12-14 min.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, fotografie en bereiding: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Pastel de Nata - delicious