De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

super makkelijk vijgentaartje

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vijgentaart-delicious
aantal 12 | nagerecht | feestelijk, kerst | |
Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.
kooktijd30 minuten
Rusten/ oven40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 12 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 30 g amandelmeel
  • 5 vijgen vers
  • 4 el abrikozenjam evt. vanilleijs voor het serveren

instructies

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek uit het bladerdeeg 12 rondjes van 12 cm Ø. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze gelijk- matig met het amandelmeel. Laat 20 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Snijd met een scherp mesje de vijgen in dunne plakjes en verdeel over de deegrondjes. Bak ze ± 20 min. of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Verwarm de jam in een pannetje. Bestrijk de taartjes met de abrikozenjam. Serveer evt. met vanille-ijs.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


vijgentaart-delicious