aantal 12 |
nagerecht |
feestelijk, kerst |
|
Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.
kooktijd30 minutes minutes
Rusten/ oven40 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 10 minutes minutes
ingrediënten
- 12 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
- 30 g amandelmeel
- 5 vijgen vers
- 4 el abrikozenjam evt. vanilleijs voor het serveren
instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek uit het bladerdeeg 12 rondjes van 12 cm Ø. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze gelijk- matig met het amandelmeel. Laat 20 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Snijd met een scherp mesje de vijgen in dunne plakjes en verdeel over de deegrondjes. Bak ze ± 20 min. of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Verwarm de jam in een pannetje. Bestrijk de taartjes met de abrikozenjam. Serveer evt. met vanille-ijs.
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!