Behoefte aan nóg meer Mexicaans na het zien van onderstaande lijst? In het oktobernummer van delicious. magazine vind je de lekkerste recepten van Rick Martinez. Hij schreef een fantastisch kookboek vol authentieke recepten, opgedeeld naar de Mexicaanse regio’s.
Denk aan zijn chileatole verde (geroosterde groenten in maisbouillon met groene chilipepers) of salsa de chile de árbol (árbolpepers met friszure tomatillo’s). Zin in zo’n culitrip naar Mexico? Bestel dan nu het nieuwe nummer van delicious., ándele!
Scroll verder voor de 16 beste Mexicaanse recepten.
Mexicaanse nachos
Wie houdt er nu niet van Mexicaanse nachos? Lekker met mais, zwarte bonen, paprika, avocado en een flinke laag gesmolten cheddar. Als dat geen comfortfood is…Op zoek naar een heet sausje voor erbij? Kijk hier!
naar recept
Tijd voor taco’s
taco’s con carne guisada (gestoofd rundvlees)
In samenwerking met NEFF en hun chef Andy maakten we een aantal wereldse gerechten. De keuken van NEFF heeft namelijk alles om de lekkerste gerechten in te maken. Favoriet zijn deze Mexicaanse taco’s con carne guisada: zacht gestoofd rundvlees. Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Voor de bereiding maakten we gebruik van de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en de oven met Slide&Hide® deur.
naar recept
taco’s met witte-koolsla, bonen & tomatensalsa
Minta & Mae koken vegetarische gerechten met een seizoensgroente in de hoofdrol. Dit keer is dat witte kool, waarmee ze heerlijke taco's met witte-koolsla, bonen en tomatensalsa maken.
naar recept
smokey soft taco’s met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa
Taco’s zijn altijd een goed idee. Dit recept voor smokey soft taco’s maak je met gehakt, chipotlesaus en koriandersalsa. Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarisch gehakt!
Maak ook eens deze zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa.
naar recept
mosseltaco’s met piripirisaus
Bart van Olphen weet álles over Zeeuwe mosselen. Ook hoe je ze het lekkerst klaarmaakt. In een taco bijvoorbeeld, met daarbij zachte avocado, pittig jalapeño en zoete maïs.
naar recept
tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole
Simpel, maar doeltreffend. Dat zijn deze tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole. Een perfect voorgerecht, want makkelijk om te maken en elke viseter is er gek op. Ook ideaal om te maken voor een grote groep.
naar recept
Met tortilla in de hoofdrol
kipquesadillas met saus van gerookte peper en mangosalsa
Deze heerlijke kipquesadillas zijn gevuld met heel veel smeltende kaas. De saus van gerookte peper en mangosalsa maken het nog lekkerder en geven nét dat beetje extra pit. Op de barbecue gaat het snel, maar uit de grillpan is het nét zo lekker.
naar recept
tortilla-tosti met avocado
Proef Mexico in deze tosti 2.0 met avocado, kaas & maïssalsa met koriander, limoen en jalapeño.Of probeer deze Spaanse tosti met manchego en chorizo.
naar recept
maïstortilla met zeebaars, rode ui en spinazie
De Mexicaanse keuken, authentiek, met lichte gerechten die in je mond tot een explosie van frisheid en contrasten komen. Ideaal dus, deze kleurrijke tortilla’s, voor een heerlijke lente dag!
naar recept
maïstortilla met carnita en ananassalsa
Velen associëren de Mexicaanse keuken met een instant-tacopakket. Wij laten je zien dat er achter deze culinaire kitsch een authentieke keuken verscholen zit. Lees hier wat het verschil is tussen een taco en een tortilla!
naar recept
huevos rancheros uit de oven
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
naar recept
Chili en stoofschotels
vega chili met doperwten en kidneybonen
Chili sin carne: vegetarisch comfort food. Deze variant maakten we met doperwten en kidneybonen. Want ook als je vegetarisch eet kun je genieten van chili. Toch liever met vlees? Maak deze verrassende stoof!
naar recept
zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips
Vega liefhebbers opgelet! Deze heerlijke zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips mag je niet missen. De tortillachips maak je zelf waardoor je het gerecht net dat extra beetje liefde geeft dat het verdient. Nog meer zin in vega? Bekijk dan hier onze mexicaanse lasagne.
naar recept
Mexicaanse eieren met krokante aardappels
Deze pittige Mexicaanse eieren met krokante aardappels en gehakt kun je in het weekend als stevig brunchgerecht maken. Een recept met een hoog kleine-moeite-groot-effect, ook wel eens fijn toch?Vanavond nog iets lekker pittigs met ei?
naar recept
Overige Mexicaanse recepten
mexicaanse zwartebonensalade
Deze salade is een maaltijd op zich, maar doet ‘t ook perfect bij pittige drumsticks van de bbq of op een taco met medium-rare gebakken ribeye. Of maak er een Mexicaans feestje van met een kalfsburger met avocadosalsa.
naar recept
kalfsburger met avocadosalsa en maïskolf
Jersey-vlees is goed dooraderd en vol van smaak. Daarom is het heerlijk om niet te veel smaken aan deze burger toe te voegen. Een simpele avocado salsa en een geroosterde maïskolf is alles wat je verder nodig hebt voor deze zomerse burger.
naar recept