lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend, zomers |
internationaal |
lactosevrij
Deze tostada's met avocado & zalm zijn extra lekker met limoensalsa en gegrilde mango. Met kip kan ook of vegetarisch met gepocheerd ei.
Kookgerei
- grillpan
Ingrediënten
- zonnebloemolie, om in te bakken
- 8 medium tortilla wraps, zie tip
- 1 stevige mango
- 6 el olijfolie
- gerookte-paprikapoeder, naar smaak
- 3 avocado’s
- 3 biolimoenen
- 4 warmgerookte zalmfilets à 125 g
- 250 g cherrytomaatjes
- 130 g zwarte bonen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 tl fijn gehakte munt
- 1 sjalot
- handvol mesclun of jonge slablaadjes
Instructies
- Verhit in een ruime koekenpan een laagje olie. Bak de tortilla’s per stuk aan beide kanten bruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken en leg op een bord.
- Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Schep de mango om met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de mango op hoog vuur 1-2 min. per kant, tot het vruchtvlees mooie grillstrepen heeft. Leg de gegrilde mango op een bord en bestrooi met paprikapoeder naar smaak.
- Prak intussen de avocado’s met het sap van 1 limoen. Breng op smaak met zout. Verwijder het vel van de zalm-filets en verdeel het visvlees in vlokken. Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng de tomaatjes met de bonen, 1 el olijfolie en de munt.
- Boen de laatste 2 limoenen schoon en rasp de groene schil. Schil de limoenen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de sjalot ragfijn. Meng de limoenrasp, het vruchtvlees en de sjalot met de laatste 3 el olijfolie.
- Verdeel de geprakte avocado met de mesclun, de zalm, de mango en een lepel bonensalade over de tostada’s. Schep de limoensalsa erop en serveer meteen zodat de tostada’s knapperig blijven. Serveer de rest van de bonensalade apart erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 981kcal
eiwit: 44g
vet: 55g
koolhydraten: 66g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
TIP Zelf tortilla’s maken? Voor 8 stuks kneed je met de mixer of in de
keukenmachine 500 g bloem, 50 g zachte roomboter, 2 tl zout en 300 ml handwarm water tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg nog plakt. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er balletjes van. Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne tortilla’s van zo’n 24 cm Ø. Verhit een droge koekenpan. Leg een tortilla in de hete pan en rooster in ± 1 min. lichtbruin. Keer de tortilla en rooster ook de andere zijde lichtbruin en gaar. Rooster zo ook de andere tortilla’s gaar
keukenmachine 500 g bloem, 50 g zachte roomboter, 2 tl zout en 300 ml handwarm water tot een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg nog plakt. Verdeel het deeg in 8 stukken. Vorm er balletjes van. Rol de deegballetjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne tortilla’s van zo’n 24 cm Ø. Verhit een droge koekenpan. Leg een tortilla in de hete pan en rooster in ± 1 min. lichtbruin. Keer de tortilla en rooster ook de andere zijde lichtbruin en gaar. Rooster zo ook de andere tortilla’s gaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole