De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Tostada met tonijn en guacamole met jalapeno
glutenvrij
aantal 8 | voorgerecht | weekend | mexicaans | glutenvrij
Simpel, maar doeltreffend. Dat zijn deze tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole. Een perfect voorgerecht, want makkelijk om te maken en elke viseter is er gek op. Ook ideaal om te maken voor een grote groep.
totale tijd30 minuten

Kookgerei

  • uitsteekring 10 cm

ingrediënten

  • 8 grote maistortilla’s
  • zonnebloemolie om te bakken
  • 450 g tonijn van sashimikwaliteit in blokjes van 1 cm
  • 2 rijpe tomaten zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
  • 1 sjalot in hele dunne ringen
  • limoenpartjes en korianderblad voor erbij

chipotle-creme

  • 2 chipotlepepers in adobosaus* pot/blik, fijngesneden
  • 3 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • kneepje limoensap

jalapeño-guacamole

  • 1 jalapeñopeper fijngesneden
  • ½ kleine witte ui fijngesneden
  • 1 grote rijpe avocado, in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 3 el korianderblad fijngesneden plus voor garneren

instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de chipotle-crème.
  • Wrijf in een vijzel de jalapeñopeper en ui met ½ tl zeezoutvlokken fijn. Schep over in een kom en voeg de avocado toe, samen met de limoensap en koriander. Prak grof met een vork.
  • Steek met de uitsteekring 16 rondjes uit de grote tortilla’s, zodat je kleine tortilla’s overhoudt. Verhit een bodem olie van 1 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de tortilla’s met enkele tegelijk in ± 30 sec. per kant goudbruin en knapperig, neem met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Besmeer de tortillarondjes met jalapeño-guacamole en chipotle-creme. Verdeel hierover de tonijn, tomaten en sjalot en sprenkel er limoensap over. Bestrooi met zout en peper en garneer met korianderblad.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Chipotle-pepers in adobosaus koop je bij de goed gesorteerde supermarkt.
Meer zomerse recepten? Dit recept is afkomstig uit delicious. magazine nummer 8. Bestel het nummer nu online zonder verzendkosten en geniet van alle andere heerlijk zomerse recepten van Janneke en de rest. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Tostada met tonijn en guacamole met jalapeno