De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

tortilla-tosti met avocado

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Tortilla-tosti met avocado - delicious
vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks | mexicaans |
Proef Mexico in deze tosti 2.0 met avocado, kaas & maïssalsa met koriander, limoen en jalapeño.
Of probeer deze Spaanse tosti met manchego en chorizo.
voorbereiding25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 4 maïstortilla’s
  • 100 g zwarte-bonenspread
  • 1-2 el jalapeñoplakjes potje
  • 100 g witte kaas of feta verbrokkeld
  • 100 g cheddar in plakjes
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • 300 g maïskorrels vers gesneden van de kolf of uit blik
  • 1-2 tl komijnzaad
  • 1 verse jalapeñopeper
  • 1-2 sap en rasp van biolimoenen

instructies

  • Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, pel ze en snijd het vruchtvlees in plakken. Beleg 2 tortilla’s met de bonen- spread. Verdeel de avocado, jalapeño, beide soorten kaas en de helft van de koriander erover. Dek af met de laatste 2 tortilla’s. Bak de tortillatosti ± 10 min. in een droge pan met deksel. Draai ze halverwege voorzichtig om. Maak intussen de salsa. Laat de maïs uitlekken, spoel af en dep droog. Rooster de maïs in een droge koekenpan met het komijnzaad tot de maïskorrels iets blakeren en gaan springen. Snijd de jalapeño in stukjes en meng in een kom met de maïs, de rest van de koriander en het limoensap en de rasp. Breng op smaak met zout. Geef de maïssalsa bij de tosti.
Voedingswaarde:
calorieën: 670kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer & Merijn Tol. Fotografie, styling & bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Tortilla-tosti met avocado - delicious