Mexicaanse taco’s con carne guisada (gestoofd rundvlees)

Mexicaanse taco’s con carne guisada (gestoofd rundvlees)
aantal 4 | hoofdgerecht | | mexicaans |
In samenwerking met NEFF en hun chef Andy maakten we een aantal wereldse gerechten. De keuken van NEFF heeft namelijk alles om de lekkerste gerechten in te maken. Favoriet zijn deze Mexicaanse taco’s con carne guisada: zacht gestoofd rundvlees.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Voor de bereiding maakten we gebruik van de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en de oven met Slide&Hide® deur.
kooktijd20 minutes
oven3 hours 30 minutes
totale tijd3 hours 50 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige braadpan
  • ook evt. nodig: tortillapers**

ingrediënten

  • 100 g chipotle in adobo* 1 blikje
  • 3 el olie + evt. extra om in te frituren
  • 700 g dikke runderlappen
  • 4 grote rode uien in dunne ringen
  • 3 tl komijnzaad
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 3 knoflooktenen in plakjes
  • 4 limoenen het sap
  • 1 limoen in dunne partjes
  • zure room
  • 2 avocado’s in blokjes
  • 1 bosje koriander blaadjes geplukt

maïstortilla’s

  • 250 g masa harina**

instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Pureer de inhoud van het blikje chipotle in adobo*. Snijd 3 uien in dikke ringen en 1 in flinterdunne ringen. Verhit wat olie in een braadpan en bak op hoog vuur de runderlappen in delen snel bruin. Neem uit de pan en bak in dezelfde olie de dik gesneden ui in ± 5 min. al omscheppend bruin. Voeg de komijn en knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Doe het vlees weer terug in de pan bij de ui en voeg ± ¾ van de chili in adobo – of meer als je van pittig houdt – de oregano, 1 tl zout en 400 ml water toe. Zet afgedekt in de oven en laat het vlees in 3½ – 4 uur garen. Check af en toe of er nog genoeg vocht in zit en vul eventueel aan.
  • Week intussen de rest van de ui in het limoensap. Neem het vlees uit de pan als het heel mals is, laat afkoelen en trek het uit elkaar met twee vorken. Breng op smaak met zout. Laat intussen de saus eventueel nog inkoken tot het goed dik is. Schep wat van de saus door het uit elkaar getrokken vlees. Houd warm en maak intussen de tortilla’s.
  • Meng de masa harina met ± 300 ml lauw water. Het moet een zacht deeg worden dat niet in kruimels uit elkaar valt. Neem een stuk deeg ter grootte van een golfbal en rol rond. Leg een stukje plasticfolie op de onderkant van de tortillapers en leg het deegballetje erop. Dek af met plasticfolie en pers tot een tortilla. Maak zo ook tortilla’s van de rest van het deeg en bewaar ze telkens tussen laagjes plasticfolie.
  • Verhit een zware koekenpan op hoog vuur voor. Leg telkens een tortilla in de pan en bak ± 30 sec. Draai om en bak ± 1 min. Draai weer om en bak nog 30 sec. Neem uit de pan en houd warm in een theedoek. Of laat afkoelen en warm ze in aluminiumfolie gewikkeld ± 10 min. vóór het serveren op in de oven op 175°C.
  • Schep op elke tortilla wat vlees, schep er eventueel wat saus of wat van de overgebleven gepureerde chili in adobosaus over en top af met zure room, koriander, uiringen en avocado.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.

Video

* Chipotle in adobo zijn chipotlepepers in een rokerige tomatensaus. Te koop in de ruim gesorteerde supermarkt.
** Masa harina is maïsmeel dat speciaal behandeld is (genixtamaliseerd). Je koopt het online. Je kunt tortilla’s ook zonder pers maken: plaats een bal deeg tussen 2 laagjes plasticfolie op een vlakke ondergrond en druk plat met bijvoorbeeld een ovenschaal. Kant-en-klare maïstortilla’s kunnen natuurlijk ook.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Mexicaanse taco’s con carne guisada (gestoofd rundvlees)