Voor nog meer speedy zomergerechten sla je nu het juli-nummer van delicious. open. We grillen bloody mary garnalen, lamskoteletten met misoboter en bakken bruschetta met halloumi en za’atar-kappertjessalsa. Shop het nummer hier:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Tortilla’s met zalm
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mexicaans |
lactosevrij
Geen zin om uitgebreid te koken? Relax, deze lichte en makkelijke tortilla's zet je binnen 20 minuten op tafel en zijn ideaal om in de schaduw te eten met een karaf koele cider of lichte rosé erbij. Tip: voor een glutenvrije versie gebruik je maistortilla's. Ook lekker snel klaar: koolblad met zwarte bonen, aubergine en kip.
kooktijd20 minuten minuten
totale tijd20 minuten minuten
ingrediënten
- 45 ml extra vergine olijfolie (3 el)
- 2 el chipotlepeper in adobosaus (blik), fijngesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 2 tl uienpoeder
- 500 g zalmfilet, ontveld
- sap van 2 limoenen + limoenpartjes, voor erbij
- 2 maïskolven, korrels eraf gesneden
- 1 bosje koriander, blaadjes geplukt en steeltjes fijngesneden
- 2 rijpe avocado’s, grof geprakt
- 3 el fijngesneden zoetzure jalapeño-pepers + 60 ml vloeistof uit het potje
- 12 bloemtortilla’s van 16 cm Ø
- 1 kropje babyromainesla, blaadjes losgemaakt
instructies
- Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng in een grote kom de olie, chipotlepeper, knoflook en het uienpoeder.
- Wentel de zalmfilet erdoor en leg hem op de bakplaat. Schuif onder de grill en gril de vis 5-8 min. tot hij net gaar is. Besprenkel met het sap van 1 limoen en laat 5 min. rusten. Pluk de zalm in vlokken.
- Snijd de helft van de korianderblaadjes fijn en meng ze in een kom met de avocado en het sap van de tweede limoen. Meng zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
- Meng in een andere kom de gegrilde maïskorrels, de jalapeñopepers plus de vloeistof uit het potje, de koriander- steeltjes en een snuf zout.
- Verwarm een koekenpan op matig vuur en rooster hierin de tortilla’s tot ze hier en daar bruin kleuren; of omwikkel ze met aluminiumfolie en warm ze op in de oven.
- Vul de tortilla’s met slablaadjes, het avocadomengsel, de zalm, maïssalsa en de rest van de korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes.
calorieën: 811kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: WARREN MENDES | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: wat is het verschil tussen taco en tortilla? Yvette van Boven legt uit!