tortilla’s met stoof, sinaasappel en specerijen

tortilla’s met stoof, sinaasappel en specerijen
aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | internationaal |
Met sinaasappelsap en -schil maak je dit recept met stoofvlees extra speciaal.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd2 hours 10 minutes
Totale tijd2 hours 25 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees of varkens-schouder, in 2 cm-blokjes
  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 paprika’s, in ringen
  • 2-3 el Mexicaanse specerijenmix*
  • 400 g tomaten uit blik
  • 300 ml kippenbouillon of water
  • sap van 2 biosinaasappels + wat reepjes schil zonder het wit
  • 200 g maïs blik, uitlekgewicht 140 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 tortillawraps, in driehoekjes gesneden
  • 50 g cheddar, geraspt
  • korianderblad en limoenpartjes, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een braadpan op hoog vuur en schep hierin het vlees, de ui en paprika 5 min. om. Voeg de specerijenmix toe en schep nogmaals kort om.
  • Voeg de tomaten en de bouillon of het water toe en breng aan de kook. Doe de sinaasappelschil erbij. Zet afgedekt in de oven, of doe over in een braadslee en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees in 2 uur mals en gaar worden, zodat je het met een vork makkelijk los kunt trekken; schep halverwege om.
  • Voeg het sinaasappelsap en de maïs toe. Verdeel de tortilla-driehoekjes erover, bestrooi met de kaas en laat in de oven in ± 10 min. goudbruin en knapperig worden.
  • Bestrooi naar wens met koriander en geef er limoenpartjes bij.

Voedingswaarde

calorieën: 561kcal
eiwit: 41g
vet: 28g
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS. UK FOTOGRAFIE NASSIMA ROTHACKER, TOBY SCOTT
STYLING LUIS PERAL, SARAH BIRKS FOODSTYLING KATY MCCLELLAND, JEN BEDLO
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Kikkererwten-citroen falafel met tahinidressing