nr.1 foodmagazine

Klassieke Mexicaanse guacamole

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
guacamole maken
aantal 4 | | doordeweeks, familietijd, feestelijk, lente, voorjaar, weekend, zomer | mexicaans, zuid-amerikaans | glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Guacamole zoals hij bedoeld is. In dit recept lees je precies hoe je een klassieke guacamole maakt. Lekker romig, fris en vol van smaak.
kooktijd10 minuten
totale tijd10 minuten

ingrediënten

  • 2 Hass avocado's rijp
  • 1 pruimtomaat rijp, in blokjes
  • 1 serrano chile fijngehakt
  • 4 stengels verse koriander fijngehakt
  • 1/4 witte ui gesnipperd
  • 1-2 limoenen sap naar smaak toevoegen

instructies

  • Halveer de avocado, verwijder de pit door met je duim op de schilzijde van de avocado te duwen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep uit met een lepel.
  • Doe alle ingrediënten in een (molcajete) of kom en prak met een vork de overige ingrediënten er doorheen. Zorg dat de guacamole chunky blijft.
  • Proef en voeg naar smaak limoensap toe.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
guacamole maken