tortilla met gegrilde maïssalade en chipolataworstjes

tortilla met gegrilde maïssalade en chipolataworstjes
TORTILLA met gegrilde maïssalade en chipolataworstjes

Julie’s maïssalade doet het erg goed bij bbq-gerechten. Liever bij de borrel? Wat extra cheddar will do the job. Quesadilla’s in puntjes snijden en dippen maar in guacamole!

Elke zelfverklaarde Midden- en Zuid-Amerika-fan die smult van een spicy taco, tortilla en af en toe een frozen margarita, haalt zijn hart op aan het nieuwe delicious.nummer: rammetje vol inspiratie van Mexico tot Chili. Haal ‘m hier!

aantal 4 | hoofdgerecht | | fusion, mexicaans |
Nog een extra tip van de redactie: 'Het is ook lekker om stukjes kaas door de maïssalade te mengen. En ben je op zoek naar een spicy touch? Verse jalapeñopeper in ringetjes door de salade is een aanrader.'
Kooktijd20 minuten
oven25 minuten
Totale tijd45 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: grillpan

Ingrediënten

  • 600 g maïs, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el olijfolie
  • 40 g koriander, takjes fijngesneden en blaadjes grof gesneden
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • sap en rasp van 1 biolimoen + 1 limoen in plakjes
  • 2-3 el chipotlesaus (pot) + extra voor erbij
  • 8 chipolataworstjes
  • 4 grote tortilla’s
  • 125 g zure room

Instructies

  • Bak de maïskorrels in 2 el olijfolie knapperig met hier en daar een schroeiplekje. Meng de maïs met bijna alle koriander, lente-ui, het limoensap en de -rasp en de chipotle.
  • Verhit intussen de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes rondom goudbruin.
  • Verwarm een grillpan zonder olie of boter voor en gril de tortilla’s in de grillpan tot ze opbollen en aan beide zijden grillstrepen hebben. Besmeer de warme tortilla’s met zure room, beleg met de worstjes en maïssalade. Bestrooi met de rest van de koriander en geef de limoenplakjes en extra chipotlesaus erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 665kcal
eiwit: 26g
vet: 33g
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch meer zin in vis? Maak dan zeker deze tostada met guacamole, zalm, mango & limoensalsa