koolblad met zwarte bonen, aubergine en kip (san choy bow)

koolblad met aubergine kip
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | aziatisch | lactosevrij
San choy bow is van origine Aziatisch streetfood dat direct wordt gegeten uit een groen blaadje. Vul koolbladeren met deze heerlijke roerbak van aubergine en kippendij met bonte smaakmakers als zwartebonensaus en sambal oelek. Lekker umami!
Zo maak je zelf sambal.
kooktijd35 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 325 g aubergine
  • 5 el rijstolie
  • 500 g kippendijfilet 4 bosuitjes
  • 400 g kousenband
  • 60 ml 4 el pittige zwartebonensaus (Chinese black bean sauce)
  • 8 kleine malse binnenbladeren van een savooiekool*
  • 25 g korianderblad
  • 4 el geroosterde cashewnoten, grof gehakt
  • ketjap manis en sambal oelek, voor erbij

instructies

  • Snijd de aubergine in 3 cm-blokjes. Verhit 4 el van de olie in een grote koekenpan of wok met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de aubergineblokjes 10-12 min. af en toe omscheppend tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd intussen de kippendijen in blokjes en de bosuitjes en kousenband in 5 cm-stukjes.
  • Schep de aubergines op een bord en draai het vuur onder de pan hoog. Voeg de resterende eetlepel olie toe. Roerbak de kipblokjes met de bosuitjes en kousen- band 8-10 min. tot ze kleuren. Voeg de zwartebonensaus en de aubergine toe en laat doorwarmen onder voorzichtig omscheppen.
  • Schep het kip-auberginemengsel in de koolbladeren en bestrooi met koriander en cashewnoten. Serveer met ketjap manis en sambal oelek.
Voedingswaarde:
calorieën: 407kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 25g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
* I.p.v. savooiekool kun je ook bladeren van Chinese kool nemen, die zijn iets zachter. Gebruik de rest voor een zomerstamppot of maak er koolsalade van.
RECEPTEN, STYLINGL KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: radicchioblad met sinaasappel eendenborst en steranijs (san choy bow)

koolblad met aubergine kip
RECEPTEN: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.