Het seizoen van grote diners is weer aangebroken. Heerlijk natuurlijk, gezellig eten met een grote groep mensen. Zo’n perfecte avond begint natuurlijk met een goed hapje. Maar welke hapjes maak je voor veel mensen?
Het belangrijkst: zorg dat je zoveel mogelijk kunt voorbereiden, het gelijk in grote hoeveelheden kunt maken en kies voor een makkelijk recept. Denk aan grote breekbroden, oesters met een originele topping of andere hapjes waarbij de oven het zware werk doet.
Alles om zo veel mogelijk bij je gasten te kunnen aanschuiven, maar tóch iets lekkers op tafel te zetten.
Lees ook: 27x de lekkerste borrelhapjes
Maak deze makkelijke hapjes voor veel mensen
gefrituurde citroenspiering met saffraanmayonaise
Spiering is een ongebruikelijk visje in onze keuken. Gefrituurd in een deegjasje met citroen krijgt spiering opeens een heel verrassende knapperige bite en frisse smaak. Nog meer gefrituurde vis? Deze garnalen met aioli gaan er ook zeker in!
naar recept
kruidige geitenkaasbollen
Bij de borrel mogen deze bollen niet ontbreken. Bedek ze met verschillende soorten noten en vruchten voor een extra luxe effect!
naar recept
snelle dumplings met zoetzure venkel
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze gyoza's, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
naar recept
feestelijke hartige taartjes
Last van kerststress? Bereid je gerechten bijna helemaal van tevoren en maak ze écht af vlak voor het serveren. Zo boks je het voor elkaar om een hartig hapjesbuffet op tafel te zetten. Dit zijn onze 10 ideeën voor hartige taartjes. Ook supersnel klaar en heerlijk bij de borrel: dips!
naar recept
gerookte camembert met salade en brood
Vandaag een heel bijzonder gerecht: gerookte camembert. Met salade en brood erbij een makkelijk hoofdgerecht. Simpel en snel en altijd een succes! Extra fijn: zo'n kaasje hoef je maar 10 min. te roken, dus sla maken, brood snijden en binnen een half uur aan tafel!Geitenkaas kun je ook prima roken! Lekker met toast en ratatouille.
naar recept
oesters met pancetta-limoenkruim
Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak.
Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.
naar recept
sappige kippenvleugels met sriracha, honing en gember
Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Van drumsticks met soja & steranijs tot kip met mosterd & salie of in een curry met kikkererwten & kokos: met kip wordt het vaak nét even lekkerder. Vandaag maken we lichtpittige, sappige kip met honing en gember.TIP: Geef wat uit aan verantwoord gehouden kip. Dat is iets prijziger, maar deze kippen hebben een beter leven gehad en dat proef je écht!
naar recept
oesters met ceviche-relish
Maak oesters met jalapeños. Het bitter van de witlof en het pittige van de gember en jalapeñopepers combineert mooi met het fris van de komkommer en de limoen. Ideaal als lekker kersthapje. Heb je hulp nodig bij het openen en bereiden van de oesters? Klik op deze link en wij leggen je het uit!
naar recept
Breekbrood met bier, kaas & spek
Comfy klassieker met een fijne kick van bier. Saus, beslag, brooddeeg of ketchup… alles wordt lekkerder met een scheut gerstenat! Zet dit breekbrood op de borreltafel en schenk er een ijskoud glas pale ale bij. Want als het in het deeg zit, mag het ook in het glas.Zet naast de boter ook eens deze heerlijke dips op tafel, die passen perfect bij zo'n stuk warm kazig breekbrood.
naar recept
briochekrans met rozemarijn en vacherin mont d’or
Niks gaat boven zelfgebakken brioche: zo zacht en smaakvol. Met deze prachtige briochekrans gaan we zelfs nog een stapje verder, want we serveren 'm met saffraan, rozemarijn en heerlijke gesmolten kaas. Gaat perfect samen met een Franse chardonnay en een citroen-appelchutney. Liever zoete brioche? Serveer het dan met warme aardbeien en honingricotta of maak een crumble-brioche met appels en bessen.
naar recept
ricotta-maïstaartjes met gemarineerde zalm
Eet je liever zonder vis of vega? Deze taartjes zijn ook heerlijk met reepjes ardennerham of schouderham. Laat voor vegetarische taartjes de vis weg en voeg een handvol grof gehakte noten toe aan de maïs.Serveer er een lekkere peulen-kruidensalade met burrata en grissini erbij.
naar recept
uienmuffins met zure room & ‘nduja
Je bakt deze muffins in een uur en ze laten je keuken lekker geuren, zodat iedereen vanzelf aanschuift. De zoete uien matchen verschrikkelijk goed met de 'nduja: gekruide pittige smeerworst uit Calabrië.
naar recept
borrelplank met rauwe ham, droge worst én kaas
Een feestelijke borrelplank: zo gepiept en het perfecte gezelschap bij een lekker drankje. Trek je mooiste fles rood open en geniet van deze aardse, romige en luxe hapjes.
naar recept
doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.
naar recept
crostini alla Toscana met boter, kappertjes-peterseliesalsa & ansjovis
In Toscane vind je net zoveel gerechten met brood als cipressen in het landschap. Van panzanella tot pappa al pomodoro en acquacotta, ‘gekookt water’ verrijkt met brood en olijfolie en meer ingrediënten.3x borrelhapjes voor bij de wijn, lekker bij de aperitivo!
naar recept
paprika-kaasdip met knoflooktoast
Het gerookte-paprikapoeder in deze mediterrane dip geeft precies die rokerige touch: geweldig met de umami en romigheid van de kazen.
naar recept
patatas bravas
Beroemder dan de flamenco? Hmm, nog nét niet, maar ze komen wel heel dichtbij. Deze Spaanse aardappeltjes met tomatensaus en pittige aioli zijn onversmaadbaar als onderdeel van een tapastafel.Zin gekregen in gerechten met Spaanse flair? Bekijk dan ook deze lijst met tapas recepten.
naar recept
fetadip met gekonfijte tomaten
Ravinder: 'Koude zilte feta onder een laag tomaten –verhit in olijfolie met allerlei lekkers tot ze barst van zachte zoetheid – is verrukkelijk op brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchisaus. Ik roer ze gewoon op de bakplaat door elkaar.'
naar recept
koken voor een grote groep met kerst? 84x makkelijke recepten