Dips voor de borrel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
hartige dips feest - delicious
aantal 1 | hapje | feestelijk | internationaal |
Acht hartige dips die binnen een kwartier jouw borrelplank op kunnen. Serveer er wat crackers, flatbread of chipjes bij en dippen maar!
Vul jouw borrelplank aan met dit trio van borrelhapjes.
totale tijd15 minuten

instructies

peterselie-hummusdip (vega)

  • Pureer 300 g kikkererwten (blik) met de blaadjes van ½ bosje platte peterselie, 1 of 2 tenen geperste knoflook, 1 el tahin,½ tl gemalen komijn, 50 ml extra vierge olijfolie, zout en peper naar smaak. Schep in een schaaltje en maak af met een straaltje olijfolie en wat extra peterselieblaadjes. Lekker met geroosterd pitabrood en rauwkost.
  • Variatie: vervang de kikkererwten door doperwten en de peterselie door munt.

romescodip (vega)

  • Pureer 3 el geroosterde amandelen met 3 geroosterde rode paprika’s (pot), 1 rode peper (zaden verwijderd, fijngesneden), 2 tenen knoflook, ± 100 ml extra vierge olijfolie en 1½ el rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet minstens 1 uur in de koelkast om op smaak te komen. Lekker met bijv. mini-kipkebabs, gegrilde lamskoteletjes of gehaktballetjes.
  • Variatie: gebruik gele paprika’s en neem hazelnoten in plaats van amandelen. Schep samen in een schaaltje en roer voor een marmereffect.

makreeldip met appel

  • Prak met een vork 200 g gerookte makreel- filet zonder vel grof met 125 ml crème fraîche. Schep er 1 fijngesnipperd sjalotje, 2-3 tl fijngesneden kappertjes, 1 groene appel in blokjes en 2 takjes fijngesneden dille door. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met zuurdesemcroutons of spelttoast.
  • Variatie: vervang de makreel door gerookte forel of haring.

bietjespesto met basilicum (vega)

  • Pureer in de blender of met de staafmixer 150 g blokjes gekookte rode biet, 50 g walnoten, 2 flinke tenen knoflook en 6 el extra vierge olijfolie. Roer er een handvol geraspte parmezaanse kaas en 5 fijn- gesneden basilicumblaadjes door en breng op smaak met zout en peper. Garneer met basilicumblaadjes. Lekker voor grissini, bruschette of ciabatta.
  • Variatie: vervang de bietjes door een handvol verse kruiden (koriander, peterselie, munt), dan heb je kruidenpesto.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


hartige dips feest - delicious