feestelijke hartige taartjes


aantal 8 | hapje, voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Last van kerststress? Bereid je gerechten bijna helemaal van tevoren en maak ze écht af vlak voor het serveren. Zo boks je het voor elkaar om een hartig hapjesbuffet op tafel te zetten. Dit zijn onze 10 ideeën voor hartige taartjes.
Ook supersnel klaar en heerlijk bij de borrel: dips!

instructies

pomodorini-ricottagalettes

  • Meng 200 g ricotta met 2 fijngesneden tenen knoflook en 75 g parmezaan. Verdeel de ricotta met 16 gehalveerde pomodorini over 4 gehalveerde bladerdeegplakjes. Bak de taartjes in de oven (200ºC) in 15-20 min. goudbruin. Top met basilicum- of tuinkers en peterselieblaadjes en een straaltje olijfolie.
  • Variatie: vervang de pomodorini door plakjes gegrilde courgette of geblancheerde wortelrepen. Top met parmaham en basilicum.

zalmfrittata

  • Klop 3 eieren met 100 ml slagroom, 1 fijngesneden teen knoflook en 50 g geraspte kaas. Meng met ½ courgette in blokjes, 50 g zalmsnippers, 1 el munt, zout en peper. Schenk in een met bakpapier bekleedde ovenvorm (14×9 cm). Bak in de oven (200ºC) in 40 min. gaar. Laat goed afkoelen. Snijd in vierkantjes. Bestrooi met muntblaadjes.
  • 3 variaties:
    1. vervang de zalm door feta en garneer met rucolakers of tuinkers

    2. vervang de zalm door beetgare doperwten en garneer met rucola en pesto

    3. vervang de zalm door reepjes ham en de courgette door beetgare broccoliroosjes

turkse spinazietaartjes

  • Steek 8-10 rondjes (5 cm ∅) uit pizzadeeg. Bekleed er ingevette mini-muffinvormpjes mee. Besmeer met tomatensaus. Roerbak 125 g spinazie met ½ teen geperste knoflook en ½ rode peper. Vul en bak ze in de oven (220°C) in 12-15 min. gaar. Top met fijngesneden korianderblaadjes, wat Turkse yoghurt en komijnpoeder.
  • 2 variaties:
    1. vul de taartjes met gebakken rode ui, roquefort en tijm
    2. vul de taartjes met tomaat, geraspte oude kaas en rucola
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!