fetadip met gekonfijte tomaten

Ravinder Bhogal laat in haar boek Comfort & Joy zien hoe ze uitbundig, decadent én toch betaalbaar vega(n) kookt. Groenten zijn de ziel van haar moderne kookstijl. Maak vanavond haar fetadip!

Met Indiase roots, een Afrikaanse jeugd en nu ook een succesvol restaurant in Londen staan haar gerechten voor mondiaal geluk. In haar boek vind je recepten voor een snelle hap, doordeweeks eten, uitbundige stoof en ook voor een echt feestdiner. We delen alvast een zalige fetadip, om thuis te maken voor vrienden.

Fetadip met gekonfijte tomaten

vegetarisch
aantal 4 | hapje, voorgerecht | | | vegetarisch
Ravinder: 'Koude zilte feta onder een laag tomaten –verhit in olijfolie met allerlei lekkers tot ze barst van zachte zoetheid – is verrukkelijk op brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchisaus. Ik roer ze gewoon op de bakplaat door elkaar.'
kooktijd15 minutes
oven40 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine

ingrediënten

  • 400 g gemengde kerstomaatjes
  • 5 tenen knoflook, geschild en gekneusd
  • 3 reepjes, biocitroenschil
  • 1/2 tl fijne kristalsuiker
  • 1 tl korianderzaad
  • 1/4 tl gedroogde chilivlokken
  • 4 takjes oregano
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • zeezout en zwarte peper

fetapuree

  • 200 g goede feta
  • sap van 1/2 biocitroen
  • 100 g dikke Griekse yoghurt

instructies

  • Verhit de oven op 180°C. Snijd de grootste tomaten doormidden en laat een paar heel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met de knoflook en citroenschil. Voeg zout en peper toe en bestrooi alles met fijne kristalsuiker, het korianderzaad, de chilivlokken en oregano. Besprenkel dan met de olijfolie. Zet de bakplaat 40 min. in de oven tot de tomaten barsten en geuren. Laat alles kort afkoelen en gooi dan de knoflook en de citroenschil weg.
  • Doe de feta intussen met het citroen- sap in de keukenmachine en draai het tot een gladde, romige massa. Schep in een kom en roer de yoghurt erdoor.
  • Doe de gepureerde feta in een schaal en schep de warme tomaten erop. Serveer met sneetjes geroosterd zuurdesembrood.
Voedingswaarde:
calorieën: 344kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPTEN: RAVINDER BHOGAL | FOTOGRAFIE: KRISTIN PERERS | STYLING: JOSS HERD, HATTIE ARNOLD.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 14x zoete aardappel uit de oven

RECEPTEN: RAVINDER BHOGAL | FOTOGRAFIE: KRISTIN PERERS | STYLING: JOSS HERD, HATTIE ARNOLD.