nr.1 foodmagazine

crostini alla Toscana met boter, kappertjes- peterseliesalsa & ansjovis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | hapje, simpel en snel | doordeweeks, feestelijk, voorjaar, weekend | italiaans |
In Toscane vind je net zoveel gerechten met brood als cipressen in het landschap. Van panzanella tot pappa al pomodoro en acquacotta, ‘gekookt water’ verrijkt met brood en olijfolie en meer ingrediënten.
3x borrelhapjes voor bij de wijn, lekker bij de aperitivo!
kooktijd15 minuten

ingrediënten

  • 8-10 schuine plakjes desembaguette van 1 cm dik
  • 2 el zacht broodkruim
  • 50 g kappertjes
  • ½ teentje knoflook
  • ½ sjalot
  • ½ bosje peterselie
  • 1-2 el rodewijnazijn olijfolie
  • ± 2 el gezouten boter
  • 8-16 ansjovisfilets

instructies

  • Rooster de crostini goudbruin.
  • Hak met behulp van de de pulseknop het broodkruim in de keukenmachine
  • grof met de kappertjes, knoflook, sjalot, peterselie, azijn, 1 el water en een scheutje olijfolie. Voeg geen zout toe.
  • Bestrijk de crostini met een royale laag gezouten boter, schep daarop wat van de kappertjessalsa en leg er 1-2 ansjovis- filets bovenop.
Voedingswaarde:
calorieën: 178kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
RECEPTEN MERIJN TOL. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING ESTHER DE MUNNIK. BEREIDING YVONNE JIMMINK. M.M.V. KERAMIEKKANTOOR.COM
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!