nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

crumble-brioche met appels en bessen

aantal 6 | nagerecht | kerst, weekend | |
Warme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?
kooktijd40 minuten
Oven25 minuten
totale tijd1 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 50 g boter
  • 6 appels geschild, in blokjes
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 citroen rasp
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 g blauwe bessen vers of diepvries
  • el maïzena
  • 125 ml vanillevla
  • 2 dikke sneetjes briochebrood
  • slagroom lobbig geklopt, voor erbij

crumble

  • 35 g havervlokken
  • 65 g bloem
  • 25 g kristalsuiker fijn
  • 50 g boter koud, in blokjes
  • ook nodig: ovenschaal van 22 cm Ø, ingevet

instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom, voeg een snufje zout toe en wrijf met je vingertoppen vlug de boter door de droge ingrediënten, zodat je een grof kruimelmengsel krijgt. Zet tot gebruik in de diepvries.
  • Doe de boter, appelblokjes, ahornsiroop, citroenrasp, vanille en de helft van de bessen in een steelpan met dikke bodem en breng op matig vuur aan de kook.
  • Stoof in ± 15 min. onder af en toe roeren tot een compote. Giet 80 ml ervan in een maatbeker en roer dit met de maïzena tot een glad papje. Voeg samen met de resterende 125 g bessen toe aan de compote en laat al roerend binden. Schenk de compote in de ovenschaal en laat iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de vla in een diep bord en laat de briochesneetjes hierin 1 min per kant weken. Leg ze op de compote. Strooi het crumblemengsel erover.
  • Bak de crumble in 25 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met slagroom.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Breit Stevens Styling: Gerechten: Kirsten Jenkins. Fotografie tuin: Rolinda Windhorst photography m.m.v Wenda Torenbosch. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

crumble-brioche-delicious

Vijf extra receptideeën