patatas bravas

patatas bravas

Ga je mee terug naar de vissersdorpen langs de Spaanse kust, naar de terrasjes waar ze patatas bravas en chorizokroketjes serveren, en naar de grote pannen met paella die je naar binnen lokken? Het nieuwe nummer van delicious. is een ode aan onze favoriete vakantielanden.

Hoofdredacteur Karolien: ‘De bestemming van dit nummer is Op naar het Zuiden, naar al die heerlijke landen rond de Méditerranée. Van de Côte d’Azur naar Spanje. Of net de andere kant op, naar de Italiaanse en Griekse schiereilanden. We houden halt in Istrië, de prachtige, nog ongerepte streek in het noorden van de Adriatische Zee, op het grensgebied van Italië, Kroatië en Slovenië.

Geen zin in de autoroute du soleil, neem dan net als wij niet de auto naar het zuiden, maar reis gewoon met mes en vork. Bladerend door deze delicious. proef je de smaak van vakantie zonder één enkele kilometer te maken.’ Je bestelt het nummer hier:

Patatas bravas: de krokantste aardappeltjes uit Spanje

vegetarisch
aantal 4 | hapje | | spaans | vegetarisch
Beroemder dan de flamenco? Hmm, nog nét niet, maar ze komen wel heel dichtbij. Deze Spaanse aardappeltjes met tomatensaus en pittige aioli zijn onversmaadbaar als onderdeel van een tapastafel.
Zin gekregen in gerechten met Spaanse flair? Bekijk dan ook deze lijst met tapas recepten.

ingrediënten

  • 750 g aardappels vastkokend geschild, in stukken
  • el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 el gerookt paprikapoeder*
  • 1 tomaatblokjes blik à 400 g
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
  • 1 el rodewijn– of sherryazijn
  • zonnebloemolie voor het bakken
  • aioli of mayonaise, voor erbij

instructies

  • Kook de aardappels in kokend water met zout 7 min. voor en giet af.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui zachtjes 5 min. Voeg de knoflook, rode peper en het paprikapoeder toe en bak ze 1 min. mee tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de tomaatblokjes, rozemarijn, azijn en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Draai hetvuur lager en laat de saus 15 min. inkoken. Laat de saus iets afkoelen en pureer hem glad. Schenk de saus terug in de pan en houd hem warm.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie van 2 cm in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak deaardappel in delen in 5-6 min. gaar en goudbruin onder af en toe omscheppen. Laat uitlekken opkeukenpapier. Bestrooi de aardappelstukjes met zout en serveer ze met de saus en aioli.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Rosie Ramsden. Fotografie: Laura Edwards. Styling: Polly-Web-Wilson.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch iets anders dan patatas bravas, maak dan zeker deze gebakken aardappels met rozemarijn

Meer inspiratie voor de zomer? Bestel het laatste nummer van delicious.!

patatas bravas