De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

22x favoriete cheesecakerecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wie had ooit gedacht dat hartige kaas in een zoete taart zo’n unaniem belachelijk groot succes zou zijn? Inmiddels weten we bijna allemaal dat cheesecakes absoluut onweerstaanbaar zijn. Daarom hebben we onze lekkerste taarten voor je verzameld: met deze cheesecakerecepten heb je voor ieder moment de perfecte taart!

Idee voor een volgende keer: walnotenbrownies zonder bloem met ricottaglazuur.

Zo zijn cheesecakerecepten ontstaan

We schrijven de populariteit van cheesecake vaak toe aan de Amerikanen, maar de oude Grieken waren de echte grondleggers van deze gelaagde taart. 

Al in de 5e eeuw voor Christus waren recepten en beschrijvingen van cheesecakes te vinden en in 1390 dook de receptuur aan de andere kant van het water op, in Engeland! 

In die geschriften werd het een sambocade genoemd en Heston Blumenthal durft zelfs te stellen dat de cheesecake daarom een Engelse uitvinding is, geen Amerikaanse. 

Cheesecake of monchoutaart?

Waar de receptuur ook vandaan mag komen, duidelijk is dat er over de hele wereld fans te vinden zijn. Zo ook in Nederland! Een cheesecake heeft veel weg van onze eigen monchoutaart, maar het verschil is dat een cheesecake traditioneel met roomkaas gemaakt wordt en een monchoutaart met het Nederlandse merk roomkaas waar het zijn naam aan te danken heeft. 

Pssst… Daar maak je ook deze koffiecake met espresso & Kahlua mee.

En niet onbelangrijk: zo’n Hollandse bodem wordt doorgaans gemaakt van bastognekoeken, terwijl cheesecakes een bodem hebben van minder uitgesproken koekjes. 

Een instap-cheesecake bevat meestal roomkaas, suiker, eieren, bloem en vanille-extract. Sommige recepten gebruiken ook zure room of slagroom om de cheesecake romiger te maken. Geliefde smaakcombinaties zijn citroen, aardbei, bosbessen, frambozen, karamel en chocolade.

Handig! Cheesecake basisrecept + 5 tips zodat-ie altijd lukt.

Baked cheesecakes & unbaked cheesecakes

Naast alle duizenden smaakcombinaties die je kunt bedenken, kan de bereiding van zo’n zoete kaastaart ook nog verschillen. Je kunt hem maken in de oven, waardoor je een baked cheesecake krijgt met een gebruinde bovenkant. Of maak een ongebakken cheesecake: met roomkaas en slagroom in plaats van eieren, die je een aantal uur laat opstijven in de koelkast. Dit zorgt voor een subtiele, romige textuur.

Gebakken cheesecake: hét recept van Rutger Bakt.

In andere wereldkeukens bestaan er meer soorten cheesecakes of vergelijkbare recepten. In Italië vind je de ricotta cheesecake, die gemaakt wordt met ricotta kaas in plaats van roomkaas en een koekjesbodem heeft. In Japan is er rare cheesecake, een ongebakken cheesecake gemaakt met een laagje gelatine om het steviger te maken. En in Israël is er knafeh, een zoete taart gemaakt met fijne deegslierten, kaas en suikersiroop.

Welke variant je ook kiest: zo’n romige cheesecake is niet moeilijk om te maken en je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren! Zoet, fris, zwaar, luchtig: er is voor iedereen een perfecte combinatie. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een aantal cheesecakerecepten voor je op een rij gezet. 

Ook héél lekker! Deze kwarktaart met karamelrabarber en -vijgen.

Onze beste cheesecakerecepten

baked citroencheesecake van Jamie Oliver
Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan.
Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy!
naar recept
citroencheesecake jamie oliver een
ricotta-cheesecake met espressosiroop
Wéér een cheesecake? Jazeker, misschien wel de luchtigste tot nu toe. De textuur is zijdezacht dankzij de ricotta, en de koffie geeft 'm de perfecte bittere tegenhanger. Wedden dat je voor een tweede punt gaat?
naar recept
ricotta-cheesecake met espressosiroop
gebakken cheesecake
Sinds Rutger ontdekte dat gebakken cheesecake wél lekker is, bakt hij ze zelf. Proef zijn zomervariant met nectarine en passiefruit en je wilt niets anders meer!
naar recept
gebakken cheesecake vanrutger van den broek
chocolade cheesecake met karamel
Probeer deze chocoladeverleidingen vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze cheesecake bomvol chocolade.
naar recept
chocolade cheesecake karamel
cheesecakebars met passiefruit
Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen.
Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
naar recept
cheesecakebars passiefruit
aardbeiencheesecake met rozenwater en pistache
Een cheesecake met een knapperige rand van filodeeg en eroverheen zoete aardbeien, rozenwater en gehakte pistachenoten. Zalig! Wedden dat hij in één keer opgaat.
Begin minstens 7 uur van te voren aan dit recept.
naar recept
aardbeiencheesecake met rozenwater en pistachte
cheesecakejes met gemarineerde bramen
Rutger bakt voor delicious. mini cheesecakejes met een frisse topping van bramen in muntsiroop. Zoet en toch lekker fris dankzij de munt. Tip van Rutger: Om na het afkoelen en opstijven de papiertjes makkelijker van de cheesecakejes af te halen, zet je ze 15 minuten van tevoren in de vriezer.
naar recept
cheesecakejes met gemarineerde bramen | delicious
margarita cheesecake
De margarita: een klassieker onder de cocktails. Razend populair over de hele wereld en heerlijke fris met limoensap en tequila. Maak er een taart van en je hebt een match made in heaven!
Kan je geen genoeg krijgen van cocktails? Neem dan een kijkje bij onze 6 onweerstaanbare cocktail-desserts!
naar recept
margerita cheesecake - delicious
basisrecept cheesecake
Cheesecake… daar hebben we altijd zin in. En met dit basisrecept kan er ook nog eens niks mis gaan. Sterker nog: je hebt hét recept in handen voor de perfecte cheesecake. Natuurlijk geven we je ook nog fijne tips & trics.
Probeer ook eens deze ‘raw’ cheesecake met abrikozen.
basisrecept cheesecake - delicious
brownies met frambozencheesecake
Je hebt brownies. En je hebt cheesecake. En je hebt brownies mét cheesecake. Dit is een regelrechte blijmaker: easy te maken en zó lekker. 
Ook lekker: pistachebrownies.
naar recept
brownie-cheesecake-delicious
lemon & lime cheesecake
We trakteren vandaag op lekker frisse lemon & lime cheesecake. Weer eens wat anders dan de klassieke citroentaart en zo lekker dat je hem morgen weer wil maken. Beloofd!
Of probeer deze kersen-cheesecake.
naar recept
lemon & lime cheesecake - delicious
new york cheesecake met chocoladeglazuur
We geven je een onovertroffen NY cheesecake met royaal veel roomkaas. laat de cheesecake afkoelen in de oven, dan is de kans op barsten miniem. Kleine barstjes verstop je gewoon onder een dikke laag chocoladeglazuur…
Bekijk hier onze 9 tips voor de perfecte cheesecake!
naar recept
cheesecake 2018-02
cheesecake met yoghurt, honing en pistacheconfetti
Iedere gelegenheid wordt nét iets feestelijker met taart! Deze frisse cheesecake met yoghurt versier je met honingslingers en pistacheconfetti.
naar recept
cheesecake met yoghurt-delicious
kersen-cheesecake
Heb je veel oogst van je kersenboom? Heb je lekker een kistje geplukt in de boomgaard? Of ben je gewoon dol op kersen? Maak dan deze zalige zoete en frisse zomertaart. Niemand die bestand is tegen deze kersen-cheesecake.
naar recept
Kersen-cheesecake-delicious
kervel-cheesecakejes à la minute
Dit is een dessert met een echt WOW-effect. Fris en ook klein beetje kruidig. Probeer ook eens deze cheesecake met citroen
naar recept
cheesecakejes
citroen-frambozencheesecake
Bak een romige cheesecake met frisse frambozen en citroen. Ideaal bij de koffie of als onweerstaanbaar dessert.
naar recept
raw cheesecake met abrikozen
Het zoet in deze raw cheesecake komt van abrikozen, dadels en rauwe honing. Cashews geven een extra romige smaak en maken de taartvulling fluweelzacht. 
naar recept
abrikoos Goed Zoet mei 2015 r Dosia Brewer, F Eric van Lokven s Jet krings
cheesecake sinaasappel-karamel
Zin in een lekkere cheesecake met een smaakje? Ga voor deze cheesecake met sinaasappel-karamel. Zoet, hartig en fris tegelijk.
Laat de randjes van de sinaasappelschijfjes voor deze cheesecake mooi donker worden, dan krijgen ze een volle, licht rokerige karamelsmaak. Enne, bekijk hier onze tips voor de perfecte cheesecake.
Meer een chocoladefan? Maak de delicious. cheesecake met chocoglazuur
naar recept
cheesecake-sinaasappel-karamel-deliciousmagazine

Italiaanse cheesecake, de ricottataart:

ricotta-perentorta
Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet en een beetje citroen en kaneel geven pit. Wedden dat je er nog een stukje van neemt? En als je meer zin hebt in chocolade, ga dan voor deze chocolade-walnotentaart. 
naar recept
ricotta perentaart - delicious
citroentaart
Deze geniale gebakken citroentaart van Jamie Oliver is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen.
naar recept
amalfi-citroentaart - Jamie Oliver | delicious
Italiaanse ricottataart
Zo Italiaans: romige ricottavulling, omsloten door bros deeg. Italiaanse desserts zijn onovertroffen.
Ook zo lekker: ricotta-perentorta.
naar recept
italiaanse ricottataart - delicious
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt!
Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
naar recept
mascarponetaart-deliciousmagazine

Hier zit vast ook wat voor je tussen: 26x makkelijke desserts voor grote groepen.

citroencheesecake jamie oliver een