De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

New york cheesecake met chocoladeglazuur

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
cheesecake 2018-02


aantal 8 | gebak, nagerecht, zoet | feestelijk, kerst, weekend | amerikaans |
We geven je een onovertroffen NY cheesecake met royaal veel roomkaas. laat de cheesecake afkoelen in de oven, dan is de kans op barsten miniem. Kleine barstjes verstop je gewoon onder een dikke laag chocoladeglazuur…
Bekijk hier onze 9 tips voor de perfecte cheesecake!
voorbereiding40 minuten
kooktijd50 minuten
afkoelen2 uur 30 minuten
totale tijd4 uur

ingrediënten

  • 200 g chocoladebiscuitjes
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 70 g boter, gesmolten
  • springvorm van 20 cm Ø, ingevet, bodem bekleed met bakpapier

vulling

  • 480 g roomkaas
  • 160 g fijne kristalsuiker
  • 160 ml zure room
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g bloem, gezeefd

chocolade-zureroomglazuur

  • 150 g pure chocolade, in stukjes
  • 300 ml zure room
  • 50 g witte-chocoladeschaafsel, afgeschaafd met een dunschiller

instructies

  • Maal in een keukenmachine de koekjes met de suiker en een snuf zout tot een grof kruimelig mengsel en mix met draaiende motor de gesmolten boter erdoor. Zonder
    keukenmachine: doe de koekjes in een plastic zak, verkruimel ze door er met een deegroller op te slaan, doe over in een kom en roer de boter erdoor.
  • Druk het koekmengsel gelijkmatig en stevig tegen de bodem van de springvorm. Zet 30 min. in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng voor de vulling de roomkaas met de suiker en zure room in een grote kom tot een
    glad mengsel. Klop de eieren om de beurt erdoor en voeg tegelijk met het laatste ei de vanille en bloem toe.
  • Schenk de vulling over de gekoelde koekjesbodem, zet de bakvorm op een bakplaat en
    bak de cheesecake 45-50 min. in de oven tot mooi goudbruin en langs de rand stevig maar in het midden nog een beetje wiebelig. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake minstens 1 uur afkoelen in de oven om barsten te voorkomen.
  • Neem uit de oven, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast.
  • Doe de chocolade voor het glazuur in een hittebestendige kom en zet op een pan met zacht kokend water, zorg dat de bodem van de pan het water niet raakt. Laat smelten onder af en toe roeren.
  • Schep de zure room kort door de gesmolten chocolade. Laat het glazuur enigszins afkoelen, maar niet stollen. Schenk het over de cheesecake en spreid het gelijkmatig uit met een spatel.
  • Laat 45-60 min. opstijven in de koelkast. Strooi vlak voor serveren het witte chocoladeschaafsel erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Je kunt deze taart tot 2 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. 
Recept: The Food Team. Fotografie: Toby Scott. Styling: Olivia Wardle. Bereiding: Lottie Covell, Ella Tarn. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


cheesecake 2018-02