Margarita cheesecake

margerita cheesecake - delicious


aantal 8 | dessert, nagerecht | feestelijk, kerst | engels |
De margarita: een klassieker onder de cocktails. Razend populair over de hele wereld en heerlijke fris met limoensap en tequila. Maak er een taart van en je hebt een match made in heaven!
Kan je geen genoeg krijgen van cocktails? Neem dan een kijkje bij onze 6 onweerstaanbare cocktail-desserts!
voorbereiding20 minutes
totale tijd3 hours 30 minutes

Kookgerei

  • springvorm 18 cm Ø (bekleed met bakpapier)

ingrediënten

  • 100 g haverkoekjes
  • 50 g boter gesmolten
  • 20 g poedersuiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 300 g slagroom
  • 180 g suiker
  • 500 g stevige roomkaas op kamertemperatuur
  • 80 ml tequila
  • 10 ml sinaasappellikeur
  • 2 biolimoenen sap en rasp

siroop en topping

  • 3 biolimoenen
  • 15 ml tequila
  • 15 ml sinaasappellikeur
  • 200 g suiker evt. zoutvlokken voor de liefhebbers

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maal de koekjes, boter en poedersuiker in de keukenmachine tot kruimels. Druk in de springvorm om een stevige bodem te vormen. Bak in het midden van de oven ± 10 min. Haal de bodem eruit en laat helemaal afkoelen.
  • Week intussen de gelatine in ruim koud water. Houd 25 ml slagroom apart, klop de rest lobbig met 100 g van de suiker. Klop in een andere kom de roomkaas los met 50 g suiker, de tequila, sinaasappellikeur en limoenrasp en het -sap.
  • Breng de achtergehouden slagroom in een pannetje tegen de kook aan. Neem van het vuur en los de gelatine erin op. Klop het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel en klop dan de lobbige slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem en laat ± 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd intussen voor de siroop en topping 2 limoenen in heel dunne plakjes. Rasp de schil van de derde limoen en pers uit. Doe de tequila, sinaasappellikeur en het limoensap met 125 ml water in een steel- pan en breng al roerend aan de kook. Laat in ± 10 min. inkoken en iets dikker worden. Laat helemaal afkoelen.
  • Meng de rest van de suiker met de rest van de limoenrasp. Versier de taart met de limoensuiker en de limoenplakjes en bedruppel bij het serveren met wat van de siroop. Strooi evt. vlak voor serveren wat zoutvlokken over het taartje.
Voedingswaarde:
calorieën: 641kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
Je kunt de taart en de siroop 2 dagen eerder maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Snijd de plakjes limoen ½ dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.
Recepten: Merijn Tol, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie, Styling: Marianne Snel. Bereiding: Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


margerita cheesecake - delicious