Dit is hét seizoen van de framboos, want nu zijn ze op hun allerlekkerst. Ben jij gezegend met een frambozenstruik of shop je ze gewoon lekker in de supermarkt: maak één of meerdere van deze frambozen recepten.
Van een framboos wordt zo’n beetje iedereen blij: klein, verleidelijk zacht en precies de goede balans tussen zoet en fris. Dat maakt ‘m de perfecte tegenhanger bijvoorbeeld in gebak met chocolade of een romige cheesecake. Maar ook in een salade misstaat het fruit niet, kijk maar naar onderstaand recept. Hoe dan ook: met frambozen ziet je gerecht of baksel er direct een stuk feestelijker uit.
Heb jij een bakje frambozen in huis en geen idee wat je ermee moet? Perfect, want hieronder vind je 32 verrukkelijke frambozenrecepten. Van snel en simpel tot uitgebreid bakken.
Frambozentaart
Eén stukje is niet genoeg… deze pistachelaagjescake verleidt je met z’n looks en onweerstaanbare smaak.
naar receptHoe je feestje er ook uit ziet, deze supersnelle frambozentaartjes doen het altijd goed bij je gasten. Fijn: ze zijn klaar voordat je met je ogen kunt knipperen. Wel moeten ze nog even in de koelkast, dus begin op tijd.
naar receptDe polkadottaart is stijlvol, mooi en ook nog eens heerlijk! Het recept heeft een beetje extra aandacht nodig, maar het resultaat beloont! En wat de taart extra bijzonder maakt is gebruik van de jam en de chocola van delicious. Lekkerder kan haast niet!
naar receptDeze verrukkelijke frisse frambozentaart is heel simpel te maken.En komt dat even goed uit. Frambozen zijn niet alleen mooi en lekker, ze zijn ook nog eens een van de gezondste fruitsoorten. Dubbel feest dus!
naar receptEen tarte tropézienne bevat oorspronkelijk geen fruit, maar de frambozen maken deze taart extra fris en fruitig. Ook lekker met aardbeien of gekonfijte rabarber!
naar receptDelicious. culinair redacteur Dosia Brewer heeft haar eigen vegan bakboek geschreven. Eén van de heerlijke vegan baksels uit het boek is deze cranberry-frambozenkrans. Dosia: "Zo’n gedraaide krans oogt goed, vooral met rood fruit. Je kunt hem maken met alle fruitsoorten, jam of compôte maar ik kies graag het licht bittere zuurtje van cranberry’s." Meer vegan bakken? Probeer deze ananas-merenguetaart, ook een recept van Dosia.
naar receptFrambozen & chocolade
Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen.
naar receptProbeer deze chocoladeverleiding vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze brownie bomvol frambozen en pure chocolade. De karnemelk maakt hem nóg smeuïger.
naar receptWarme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar. Maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft. Deze 'blonde' variant tjokvol geroosterde macadamianoten en witte chocolade kun je vandaag nog de oven in schuiven.
naar receptJe hebt brownies. En je hebt cheesecake. En je hebt brownies mét cheesecake. Dit is een regelrechte blijmaker: easy te maken en zó lekker. Ook lekker: pistachebrownies.
naar receptFrambozen cheesecake
Bak een romige cheesecake met frisse frambozen en citroen. Ideaal bij de koffie of als onweerstaanbaar dessert.
naar receptIJs met frambozen
Dol op chocolade? Dan kun je je hart ophalen bij onze driedubbel chocoladekoekjes! Serveer ze met een flinke dot fris frambozenijs!
naar receptNiets gaat boven zelfgedraaid ijs! Met goede basisingrediënten maak je verrukkelijk frambozenijs. De oh’s en ah’s waren niet van de lucht, na de testproeverij op de redactie! Je kunt van onderstaand frambozenijs ook frambozen-rozemarijnijs maken. Laat dan de fijngehakte naaldjes van 2 takjes rozemarijn mee koken in de suikerstroop.
naar receptKies je favoriete zomerfruit en ga er mee aan de slag in dit basisrecept!
naar receptCake
Zacht, luchtig en lekker fris door de frambozen en zure room. Deze cake is alles behalve saai en op de redactie al enige tijd een veel gebakken favoriet! Sla vooral de earl-grey siroop niet over. Zin in meer zoet + earl grey? Ga dan voor onze gemarineerde aardbeien met earl grey-crème fraîche & pistachebiscotti!
naar receptVreemde combinatie? Ja, en toch verrijken zoete frambozen en pindakaas deze stevige cake! Dit is dé tijd van het jaar om iedereen om je heen te verwennen met homemade zoet. Ook leuk om uit te delen: espressomadeleines.
naar receptFrambozen, citroen en ricotta gaan geweldig samen en maken deze cake tot overdadig comfortfood. Ook lekker met aardbeien of ander rood fruit. Het leven is veel te kort om jezelf niet te verwennen!Nog zo’n onweerstaanbare taart met ricotta maken?
naar receptDesserts met frambozen
Buñuelos zijn gefrituurde tortilla's maar nu zoet met kaneelsuiker. Serveer met ijs en fruit, of dip op koude lentedagen in dikke chocolademelk.
naar receptYvette van Boven: 'Verveine-groenetheesiroop is op dit moment mijn favoriet! Als zoetmaker van dit superdessert is hij bijzonder lekker en kruidig.'
naar receptEen luchtige zoete mousse, friszure frambozen en zelfgemaakte knapperige kletskoppen. Wat wil je nog meer?Verzorg jij meerdere avonden het dessert? Maak dan ook deze cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet.
naar receptDeze mokkatrifle heeft álles mee! Een plaatje om te zien, heel erg lekker en snel klaar. Een win-win-win situatie, dus. Wedden dat-ie in je top 3 komt?
naar receptRoodrozig en zo zacht dat de vrucht bijna in je mond lijkt te smelten. Soms een tikje zuur, soms een tikje zoet. Maar een (diepvries) framboos doet het altijd goed. Bijvoorbeeld in deze macaron. De roodroze sterren van de fruitfamilie liggen tussen kussentjes lichtzure citroenroom en worden gesandwicht tussen vederlichte macaronhelften. Het is even een werkje maar het resultaat is weergaloos.
naar receptPudding betekent toetje in het Engels. En dat kan van alles zijn, van warme pudding uit de oven tot ijs of een stukje taart of cake.
naar receptAndere recepten
Deze donuts bak je in de oven en ze zijn dus veel minder vet dan de gefrituurde versie.
naar receptVan Noord-Zweden tot Zuid-Denemarken, overal in het Noorden wordt volop cake, taart en koek gebakken. Met marsepein, koffie, vanille, amandelen, kokos, bessen, frambozen en vaak volgens nationale baktradities. Maak deze Deens frambozenkoeken!
naar receptHeb je iets te vieren, maak dan deze repen die je makkelijk meeneemt en met liefde uitdeelt. De topping van rogge is heerlijk kruimelig en krokant!
naar receptFrambozen, lekker om zo te eten, los uit de hand, maar ook heerlijk te gebruiken in recepten. In zoet bijvoorbeeld. In deze frambozenshortcakes gebruik je verse frambozen en frambozenjam.
naar receptDoor het huis verspreidt zich de onweerstaanbare geur van verse broodjes. Een heerlijk begin van de dag, deze frambozenbroodjes met amandel!
naar receptRomige custard met frisse frambozen met een limoncello tic. Alles wat je wil toch?
naar receptNext level lekker! Bouw een stapel van deze pannenkoeken om je ochtend te starten met extra veel proteïne. Maak een dubbele portie van de frambozen-chiajam want die is ook verrukkelijk op een stuk baguette of door de yoghurt. Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Dan kun je dit ook in een ronde bakvorm maken. Nog meer pannenkoekeninspiratie!
naar receptLuchtige wolken van eiwit en suiker worden deze heerlijke frambozenmeringues. Crispy aan de buitenkant en vanbinnen nog een beetje zacht en chewy. Voor deze meringues gebruiken we onze eigen jam.
naar receptIn de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag!
naar receptChoco-lovers opgelet! Deze no bake brownies met walnoten & mokka-ganache moet je proberen.































