Deense frambozenkoeken: hindbærsnitter

deense koekjes deense frambozenkoeken

Zin om te bakken? Maak dan zeker deze Deense frambozenkoeken uit het mei-nummer van delicious. magazine! In het nummer reizen we de wereld over voor de lekkerste recepten. We stoppen in Noorwegen, Zweden en Denemarken voor zoet uit het Noorden.

Bestel het nummer hier!

Deense koeken met fruit

Wilde bessen en meer fruit uit Scandinavië zijn een klasse apart. Je vindt er veel wilde eetbare bessen als vossenbessen, kraaibessen, bergbraambessen, frambozen, veenbessen, duindoorn en natuurlijk bosbessen.

Lange zomerdagen, relatief lage temperaturen en schone lucht maken de omstandigheden ideaal voor kleinfruit dat langzaam groeit en rijpt en zo extra zoet wordt. Supergezond en erg lekker in gebak en ook in hartige gerechten.

Recept: Deense frambozenkoeken – hindbærsnitter

aantal 12 | gebak, koek, zoet | doordeweeks, feestelijk, weekend | deens |
Van Noord-Zweden tot Zuid-Denemarken, overal in het Noorden wordt volop cake, taart en koek gebakken. Met marsepein, koffie, vanille, amandelen, kokos, bessen, frambozen en vaak volgens nationale baktradities. Maak deze Deens frambozenkoeken!
voorbereiding40 minutes
kooktijd20 minutes
opstijven1 hour
totale tijd2 hours

Kookgerei

  • 2 grote bakplaten, met bakpapier bekleed

ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 150 g poedersuiker, gezeefd
  • 200 g koude boter, in blokjes
  • 1 tl vanille-pasta
  • 1 ei
  • glazuur
  • 240 g poedersuiker, gezeefd
  • 6 g frambozen, gevriesdroogde (4 el), verkruimeld
  • frambozenvulling
  • 125 g frambozen
  • 200 g frambozenjam rasp van 1 biosinaasappel

instructies

  • Meng in een kom de bloem met de 150 g poedersuiker. Voeg de boterblokjes toe en klop ze met de handmixer tot een fijn kruimelmengsel. Mix de vanille en het ei erdoor tot een deeg. Breng dit over op een met bloem bestoven werkblad en kneed het kort door tot een egaal deeg. Verdeel het deeg in 2 porties, vorm van elke een rechthoek, omwikkel met plasticfolie en laat ± 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol elke portie deeg tussen 2 licht met bloem bestoven vellen bakpapier uit tot lappen van 22×32 cm. Snijd elke deeglap langs een liniaal precies doormidden en dan de randen rondom bij. Je hebt nu 4 deegrepen van 10×30 cm. Is het deeg te zacht, laat het dan weer opstijven in de koelkast.
  • Leg de deegrepen op de bakplaten en prik er gaatjes in met een vork. Bak ze in ± 20 min. lichtbruin. Wissel halverwege de bakplaten van plaats. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Meng voor het glazuur de poedersuiker met 2-3 el kokendheet water tot een dik vloeibaar, glad glazuur. Roer de helft van de frambozen erdoor.
  • Prak de frambozen voor de vulling en meng de jam en sinaasappelrasp erdoor.
  • Bestrijk 2 van de deegrepen met de frambozenvulling, dek ze af met de andere 2 deegrepen en bestrijk ze met het glazuur. Strooi de rest van de gevriesdroogde frambozen erover. Snijd elke stapel voorzichtig in 6 stukken en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 398kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 14g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
Chris Court,
Styling Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 22x favoriete cheesecakerecepten

deense koekjes deense frambozenkoeken