macadamia-frambozenblondies met witte choco

vegetarisch
aantal 12 | dessert, nagerecht, tussendoortje, zoet | doordeweeks, feestelijk, weekend | amerikaans, australisch | vegetarisch
Warme, versgebakken brownies zijn onweerstaanbaar. Maar als je je weet in te houden tot de volgende dag — moeilijk, moeilijk, moeilijk — ontdek je dat de smaak nóg intenser is en je de afzonderlijke ingrediënten beter proeft. Deze 'blonde' variant tjokvol geroosterde macadamianoten en witte chocolade kun je vandaag nog de oven in schuiven.
kooktijd50 minutes
oven50 minutes
totale tijd1 hour 40 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ingevette bakvorm van 20×20 cm, standmixer met garde

ingrediënten

  • 300 g speltbloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 3 el melkpoeder (online)
  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille-extract
  • 120 g macadamianoten, geroosterd, in stukjes
  • 100 g witte chocolade, in stukjes
  • rasp van 1 citroen
  • 125 g frambozen

witte-chocoganache

  • 350 g witte chocolade, in stukjes
  • 200 ml slagroom

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed de bakvorm en een bakplaat met bakpapier.
  • Spreid voor de witte-chocoganache de stukjes witte chocolade gelijkmatig uit op de bakplaat. Verwarm ze 5 min. in de oven, schep om en spreid weer gelijkmatig uit. Laat in nog ± 5 min. lichtbruin karamelliseren. Doe over in een hittebestendige kom.
  • Verwarm de slagroom in een kleine steelpan tot het bijna kookt en schenk over de chocolade. Laat 1 min. rusten en roer glad. Laat 2-3 uur afkoelen.
  • Klop de ganache 3 min. met de stand- mixer tot het licht van kleur en smeerbaar is. Laat de ganache staan op kamertemperatuur.
  • Meng in een kom de bloem, het bak- poeder en melkpoeder met 1 tl fijn zeezout.
  • Doe de boter met de basterdsuiker in de mengkom van een standmixer en klop in 8-10 min. tot een dik mengsel. Klop de eieren en vanille erdoor tot een glad mengsel.
  • Roer het bloemmengsel in 2 porties vlug door het boter-eimengsel. Voeg de macadamianoten, 100 g witte chocolade en citroenrasp toe. Spatel voorzichtig de frambozen erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en spreid uit met een spatel.
  • Bak de blondie in ± 30 min. lichtbruin, dek af met aluminiumfolie en bak nog ± 20 min. tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Stort op een rooster en laat 2 uur afkoelen.
  • Bestrijk de afgekoelde blondie met de ganache en snijd voor serveren in 12 stukjes. Luchtdicht afgesloten kun je ze tot 3 dagen bewaren.
Voedingswaarde:
calorieën: 650kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
RECEPTEN MICHAEL JAMES. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!