aantal 8 |
zoet |
feestelijk |
|
Deze verrukkelijke frisse frambozentaart is heel simpel te maken.En komt dat even goed uit. Frambozen zijn niet alleen mooi en lekker, ze zijn ook nog eens een van de gezondste fruitsoorten. Dubbel feest dus!
Ingrediënten
- 8 roomboterbladerdeeg diepvries velletjes, ontdooid
- 1 ei
- 2 el kristalsuiker
- 5 el frambozenjam
- 1 biocitroen schil geraspt, sap geperst
- 300 g mascarpone
- 3 el lemoncurd
- evt. poedersuiker
- 600 g frambozen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 20-25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen tot 1 1/2 cm terug, zodat je iets hogere randen krijgt. Prik de bodem veelvuldig met een vork in, zo rijst het deeg mooi gelijkmatig. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met kristalsuiker. Bak de bodem 20 min. in het midden van de oven totdat deze mooi goudgeel en gaar is. Laat afkoelen.
- Verwarm de frambozenjam met 2 el citroensap. Zeef dit mengsel (voeg als het te dik is evt. nog 1-2 el warm water toe.) Roer de mascarpone glad met de lemoncurd, de rest van het citroensap en het citroenrasp en breng evt. extra op smaak met poedersuiker. Schep het roommengsel op de taartbodem en strijk glad. Verdeel de frambozen erover en giet de gezeefde jam er gelijkmatig over uit. Laat opstijven en serveer.
Voedingswaarde
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!