proteïne pannenkoeken met frambozen-chiavulling

proteïne pannenkoeken

Met deze feelgood eiwitpannenkoeken begin je je dag met een streepje voor. Dankzij de skyr en eiwitten zijn ze luchtig en fluffy, en toch vullend genoeg om het uren vol te houden. Verwarm de oven terwijl je in de douche staat en je ontbijt is net zo snel klaar als een kommetje kwark!

In GREEN vind je nog veel meer inspiratie voor gezonde pannenkoeken, en suikervrije ontbijttaartjes. Word wakker met een kersensmoothie met gojibessen, een rabarber-aardbeiencrumble of fruittaartjes met kokosyoghurt. Als dat geen goede morgen is…

Je bestelt de laatste editie van GREEN – planet proof food, 48 gerechten met maximale smaak – hier!

Proteïne pannenkoeken met frambozen-chiavulling

vegetarisch
aantal 2 | ontbijt | | hollands | vegetarisch
Next level lekker! Bouw een stapel van deze pannenkoeken om je ochtend te starten met extra veel proteïne. Maak een dubbele portie van de frambozen-chiajam want die is ook verrukkelijk op een stuk baguette of door de yoghurt.
Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Dan kun je dit ook in een ronde bakvorm maken.
Nog meer pannenkoekeninspiratie!
kooktijd35 minutes
oven20 minutes
totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • Ook nodig: ovenbestendige pan

ingrediënten

  • 120 g diepvriesframbozen
  • 3 el rietsuiker
  • 3 el chiazaad
  • 2 eiwitten
  • 110 g volkorentarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 80 g skyr
  • zonnebloemolie
  • evt. verse munt

instructies

  • Mix (diepvries)frambozen met 1 el rietsuiker en het chiazaad en zet het mengsel opzij.
  • Klop de eiwitten luchtig met een snufje zout. Meng de bloem, bakpoeder en melk samen met de skyr, een snufje zout en 1 à 2 el rietsuiker. Schep voorzichtig de eiwitten door het beslag.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een ovenbestendige pan en schenk de helft van het beslag in de pan. Verdeel voorzichtig het frambozenmengsel in het midden van de pannenkoek en schenk de rest van het beslag erover. Zet in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 18-20 min. Garneer evt. met verse munt.
Voedingswaarde:
calorieën: 425kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING EN STYLING: DEBBY DE MANGELAERE | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 12x lekkere low carb ontbijt ideeën

proteïne pannenkoeken
RECEPTEN, BEREIDING EN STYLING: DEBBY DE MANGELAERE | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.