buñuelos met crushed frambozensaus

buñuelos met crushed frambozensaus
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | dessert, nagerecht | | Colombiaans |
Buñuelos zijn gefrituurde tortilla's maar nu zoet met kaneelsuiker. Serveer met ijs en fruit, of dip op koude lentedagen in dikke chocolademelk.
Kooktijd20 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

  • 4 el rietsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • evt. mespunt piment
  • 125 g frambozen
  • 1 el tequila of limoensap
  • 2 tl suiker
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 8 mini-tortilla wraps
  • 4 bollen vanilleroomijs

Instructies

  • Meng de rietsuiker met de kaneel en eventueel de piment. Prak met een vork de frambozen met de tequila of het limoensap en de suiker grof.
  • Verhit in een ruime koekenpan een flinke laag olie (± 2 cm). Frituur de tortilla’s per twee in de hete olie goudbruin en krokant. Laat ze op een schaal met keukenpapier kort uitlekken en bestrooi meteen met kaneelsuiker.
  • Leg de krokante tortilla’s op de borden. Serveer ze met het ijs en de crushed frambozensaus.

Voedingswaarde

calorieën: 465kcal
eiwit: 7g
vet: 20g
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n heerlijk toetje: pistache-panna cotta met basilicum-kersen