zoete ravioli met frambozen en ricotta van Yvette van Boven

zoete gefrituurde ravioli met frambozen en ricotta

Zoete ravioli met frambozen en ricotta? Kom maar door! Je behoudt de zoete smaak van framboos maar dan met een lekker krokant jasje.

Deze topper uit het delicious.-archief moesten we wel met je delen!

Gefrituurde frambozen-ricottaravioli met verveine-groenetheesiroop

aantal 6 | dessert, nagerecht, zoet | feestdagen, feestelijk, weekend | |
Yvette van Boven: 'Verveine-groenetheesiroop is op dit moment mijn favoriet! Als zoetmaker van dit superdessert is hij bijzonder lekker en kruidig.'
kooktijd1 hour 20 minutes
uitlekken en rusten4 hours
totale tijd5 hours 20 minutes

ingrediënten

deeg

  • 400 g bloem
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 50 g boter
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • ± 90 ml melk

vulling

  • 250 g ricotta, zeker 4 uur uitgelekt in een zeef in de koelkast
  • 200 g frambozen, grof geprakt met een vork + extra om te garneren
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • fijngeraspte schil van ½ biocitroen
  • olie, om in te frituren
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • evt. verse verveine, om te garneren

instructies

  • Laat de siroop nog iets inkoken zodat hij wat dikker wordt. Laat afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor het deeg behalve de melk met een snufje zout. Voeg zoveel melk toe als nodig is om een niet plakkend deeg te maken. Pak in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Meng de uitgelekte ricotta met de grof geprakte frambozen, roer er suiker door naar smaak en breng het mengsel verder op smaak met kaneel en citroenrasp.
  • Rol het deeg zo dun mogelijk in de lengte uit. Doe dit niet in de pastamachine: er zit suiker in het deeg en dat maakt het deeg te plakkerig voor de machine. Snijd gelijke stroken uit het deeg van ± 10 cm breed. Schraap de restjes bij elkaar om opnieuw uit te rollen en nieuwe stroken te snijden. Ik snijd de stroken met een pizzaroller, dat gaat het makkelijkst.
  • Verdeel bergjes van 2 tl van het ricottamengsel met een tussenruimte van 10 cm iets uit het midden over de deegstroken. Vouw de stroken in de lengte over de vulling en steek de ravioli met een ronde uitsteekvorm of glas uit. Maak de randen vochtig met een kwastje water en druk ze vast met een vork.
  • Leg de ravioli afgedekt in de koelkast om opnieuw een uurtje op te stijven.
  • Verhit de olie tot 180°C in een (frituur)pan. Frituur de ravioli in porties goudbruin in enkele minuten.
  • Verdeel de ravioli over de borden. Bedruppel ze met verveinesiroop. Garneer met extra frambozen, verveineblaadjes en poedersuiker. Dien meteen heet op.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 7x de lekkerste chocolademousserecepten

zoete gefrituurde ravioli met frambozen en ricotta