Wij houden er niet van om appels met peren te vergelijken, maar we zijn wel heel blij dat het weer perenseizoen is. Daarom onze lekkerste recepten met peren.
Met peren kun je in de keuken namelijk alle kanten op. Van (hartige) hapjes voor bij de borrel tot desserts en ontbijtjes. En als je niet sowieso al dol was op peren: ze zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten.
Er zijn verschillende soorten peren, zoals de sappige Bartlett en de knapperige Anjou, elk met hun eigen smaakprofiel. Ze kunnen rauw gegeten worden, in salades worden verwerkt of worden gebruikt in gebak en desserts. De zoetheid van peren maakt ze ideaal voor zoete gerechten, terwijl hun sappigheid en frisheid ook heel goed werkt voor meer hartige combinaties met bijvoorbeeld ham of (blauwe) kaas.
Dit zijn de 16 lekkerste zoete recepten met peer. Niet zo’n zoetekauw? Dan zijn er maar liefst 10 lekkere gerechten met peer die je kunt proberen die helemaal niks te maken hebben met een toetje of stuk taart.
En vergeet ook niet ons laatste nummer te shoppen. In het magazine vind je ook een paar heerlijke recepten met peer. Kijk hier!
Zoete recepten met peren
perenplaatcake met ricotta en hazelnoten
Peren worden veel minder vaak in cakes gebruikt dan appels. Zonde eigenlijk, want een goede perencake is minstens zo lekker als een appelcake. De ricotta in dit recept maakt de cake heerlijk zacht van structuur, terwijl de hazelnoten juist weer voor een knapperige bite zorgen. Onweerstaanbaar!Zin in meer met peer? Hebben we voor je! Deze lijst geeft je inspiratie voor 15x bakken met peren.
Warm of koud: deze saffraanperen uit de oven met geurige specerijen en crunchy notenpraliné zijn een perfect toetje. Geef er een flinke schep labne bij.
Deze kruidige ricotta-perentorta is licht én glutenvrij. De peren zorgen voor het zoet en een beetje citroen en kaneel geven pit. Wedden dat je er nog een stukje van neemt? En als je meer zin hebt in chocolade, ga dan voor deze chocolade-walnotentaart.
Zacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.
pannenkoekjes met zoete dukkah en appel-perencompote
Een toetje met Midden-Oosterse roots: luchtige pannenkoekjes met fruit, noten en een geurige mix van kaneel, ijs, gember en sinaasappel. Ook héél geschikt voor een feestelijk ontbijt!
kruidige financiertaart met meringue, chocomousse & perencompote
Zin in een uitdaging? Bak de taart van de cover van ons kerstnummer, méér kerst kun je niet op tafel zetten! Plaats hem op een plateau en versier de meringuesneeuw met echte dennentopjes of rozemarijntakjes en chocosterren.
Deze amandelcake met gepocheerde peren en karamel is een ware showstopper! Zelfs als je niet zo van zoet houdt, word je helemaal happy van deze amandelcake.Echt waar! Ook tuiles zijn lekker met amandel. Het recept vind je hier!
gestoofde peren met pistachekletskop en easy yoghurtijs
Stoofperen, kippensoep, draadjesvlees, hazenpeper, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassiekers? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: gestoofde peren met pistachekletskop en easy yoghurtijs.
Rutger bakt een geweldige showstopper voor kerst: een waanzinnig lekkere taart met bros pecannotenschuim, tipsy whiskyperen, ahornkaramelsaus en flinterdunne perenchips. De combinatie van smaken en texturen maken deze schuimtaart onwijs lekker. Beloofd: voor deze prachtige taart krijg je een staande ovatie! Nog zo'n prachtige showstopper: kokos-limoentaart met ananasvulling.
Hoe sluit je een Koreaanse barbecue het beste af? Met echt Koreaanse misopeer. Deze gestoofde peer in miso-karamelsaus is naar het bekende recept van David Chang van Momofuku in New York.Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
Never change a winning team… dus ook wij laten de chocolade en frambozen hun werk doen. De peren en pistache maken het geheel compleet. Aan de slag!Of maak deze zachte chocoladecakejes.
Je hebt niet veel nodig om een perfect gebalanceerd taartje te maken. Peren + gember + perenlikeur + karamel = toch echt wel een stukje hemel! Extra fijn: hij is binnen een uur klaar. Zin in meer met peer? Maak hierna onze perenplaatcake met ricotta en hazelnoten.
Deze gekruide lamsburger met perenjam is niet zomaar een hamburger. De heerlijk kruidige smaak van de burger combineert goed met de zachtzoete smaak van de jam.Maak ook eens deze Italiaanse burger met parmezaan en bacon.
langzaam gegaarde varkensschouder met perenchutney
Ga in de kookmodus en pak in het weekend eens flink uit met groot gebraad. Laat het vlees vijf uur in de oven garen. Zo verras je iedereen met de spannende smaken van deze malse varkensschouder met zoete perenchutney.
ricottabolletjes met peer in honingrozemarijnsiroop
De romige ricotta en het zachte perenvruchtvlees smelten op je tong met de honingrozemarijnsiroop. Wegspoelen is haast niet nodig maar als je dan toch een flesje opentrekt kies dan voor een zoete Riesling. Maar welke? Zoete Rieslings hebben een heel aantrekkelijke zoet-zuurbalans. Ze zullen nooit log en zwaar worden. Toch moet je oppassen om deze te schenken bij heel zoete nagerechten. Spätlese en Auslese zijn minder zoet en geconcentreerd dan een Beerenauslese en Trockenbeeren Auslese.
Maak deze smeuïge blauwe-kaassoufflé in een ovale schaal die lager is dan een klassieke, ronde soufflévorm. De blauwe kaas is heerlijk in combinatie met de geroosterde peren!Nog meer luchtig lekkers: dubbelgebakken soufflés met gekaramelliseerde tomaatjes
Een salade met peer en geitenkaas maak je af met een fantastische dressing met honing en kruidenmosterd. Wat een geweldige combi van smaken! Een snelle lunch met maar 350 calorieën.Wil je er liever een hoofdgerecht van maken, serveer er dan een vega plaattaart naast.
rode kool salade, peertjes en blauwe kaas naar recept
tarte tatin van sjalot en peer met geklopte roquefort
Tarte tatin, de Franse klassieker waar we fan van blijven. Deze variant van Yvette van Boven met sjalotjes, peer en roquefort heeft meer pit maar verliest niet zijn authentieke smaak. Win-win en ó zo lekker!Probeer ook eens deze tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus.
Blauwe kaas en peer zijn een match made in heaven. En al helemaal in combinatie met zoete gnocchikussentjes. Maak het klassieke Italiaanse gerecht met dit recept en je wil nooit meer anders.
Een goede soep wordt een fantastische soep door de juiste smaakmakers en toppings toe te voegen. Bij dit recept voor pastinaaksoep kiezen we voor peer en amandelstengels. Tast toe! Tips voor toppings vind je hier! Gebruik bijvoorbeeld kaas, kokos of kikkererwten!
carpaccio van coquille, gebruinde boter, calvadossiroop & peer
Coquillecarpaccio is een van de meest feestelijke en delicate voorgerechten. De coquille en peer gaan heel goed samen, en in combinatie met de gebruinde boter is het perfect in balans.Perfect om te serveren tijdens kerst.Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!