nr.1 foodmagazine

10x de beste recepten met kikkererwten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kikkererwten zijn gezond, makkelijk te bereiden en enorm veelzijdig. Tover ze om tot een snack, een dip of een goede maaltijd. Zin om een recept te maken met kikkererwten, maar weinig inspiratie? Probeer dan één van deze recepten.

Hummus kun je zelf maken, maar ook uit de supermarkt halen. Wij zochten uit welke het lekkerst is.

kikkererwten-citroenfalafel met tahinidressing
kikkererwtenfalafel-deliciousnederland
Kikkererwten zijn oergezond, dus maken we kikkererwten-citroenfalafel met tahinidressing. Maak je het falafelmengsel de avond van tevoren al, dan ben je in een halfuurtje klaar. Prima voor een doordeweekse dag! Je bakt de falafel in de oven, dus met weinig vet. Verantwoord én superlekker!

kisir met kikkererwten en halloumi
kisir-rijstsalade-delicious
Janneke Philippi kookt lekker voor warme dagen: fijne salades met inspiratie uit de mediterrannée.

supergroentesoep met kikkererwten
supergroentensoep
Groenten en kikkererwten zijn rijk aan vezels waardoor de koolhydraten uit deze soep geleidelijk worden opgenomen. En: deze supergroentesoep is nog lekker ook!

glutenvrij pompoen-kikkererwtenbrood
Pompoen-kikkererwtenbrood - delicious
Een dikke plak van dit pompoen-kikkererwtenbrood is al bijna een complete maaltijd. Mogelijkheden te over: geef er labne bij of een gekookt ei, chutney en groenten. En als je toch aan het bakken bent, maak dan meteen twee broden en vries er één in plakken in. Lekker om mee te nemen naar je werk!

gestoofde andijvie met kikkererwten, jonge knoflook en zwarte olijven
andijvie
delicious.friend Yolanda van der Jagt geeft andijvie een stoere bereiding: gestoofd in de oven, samen met kikkererwten, jonge knoflook en gedroogde zwarte olijven.

salade met speltcouscous, kikkererwten & feta
speltcouscous salade
Couscous: je kunt er alle kanten mee op. Deze salade met speltcouscous, kikkererwten en feta is heerlijk en snel te maken. Tip van Janneke: maak de salade een uurtje eerder zodat alle smaken de tijd krijgen om heerlijk samen te smelten.

spicy kikkererwten en edamame
spicy kikkererwten en edamame
Laat die hapjes maar doorkomen! Probeer deze spicy kikkererwten en edamame eens, met nét iets meer pit dan normaal.  Tip: Laat ze na het roosteren even afkoelen en serveer ze dan direct.

tajine van garnalen en rozenharissa
Tajine van garnalen, kikkererwten en rozenharissa delicious.
Rozenharissa is een Noord-Afrikaanse chilipeperpasta, op smaak gebracht met rozenblaadjes. Maak deze tajine met garnalen, kikkererwten en rozenharissa. De rozenharissa geeft je tajine net dat beetje extra.

speltpizza margherita met kikkererwten ‘pepperoni’
speltpizza
We geven het toe: ook wij hebben niet áltijd zin om uren in de keuken te staan. Met deze speltpizza margherita hoeft dat ook niet. Dit heerlijke gerecht staat namelijk binnen 25 minuten op tafel.

aubergines met kikkererwten, walnoten & dadels

Een hemelse combinatie: superzachte aubergines met kikkererwten, walnoten en dadels. Over ultiem comfort food gesproken!