De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

vegetarische tajine met kikkererwten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarische tajine met kikkererwten
veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | marokkaans | vegan, vegetarisch
Gepekelde citroen is ongetwijfeld de superster in dit gerecht. Het geeft de zoete pompoen-kikkererwtenstoof iets spannends en onverwachts; de je ne sais quoi waarmee je iedereen aan tafel inpalmt.
Als je van kikkererwten houdt, krijg je vast trek van deze recepten met peulvruchten.
kooktijd40 minuten
koken en stoven1 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 200 g gedroogde kikkererwten 1 nacht geweekt, uitgelekt
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 witte ui, kleingesneden
  • 50 g gepekelde citroenschil, fijngesneden
  • 2 el harissa
  • 1 l groentebouillon
  • 4 pomodoro tomaten, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
  • 1 plukje saffraandraadjes
  • 1 el ras el hanout
  • 600 g pompoen geschild, in parten van 6 cm dik

kokosmengsel

  • 35 g pompoenpitten geroosterd, licht gekneusd
  • ¼ bosje bosje koriander blaadjes geplukt
  • ¼ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt
  • sap van 1 limoen
  • 50 g verse geraspte kokos* of evt.
  • 35 g gedroogde geraspte kokos

instructies

  • Doe de kikkererwten in een steelpan en overgiet ze ruim met koud water. Breng aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur laag en kook ze 45 min. of tot ze gaar zijn. Giet af.
  • Verhit de olie in een braadpan op matig vuur. Schep hierin de ui 5 min. om. Voeg de citroenschil, harissa, bouillon, tomaten, chilipeper, saffraan en ras el hanout toe en breng aan de kook. Voeg de pompoen en kikkererwten toe. Stoof 35-40 min. op matig tot laag vuur tot de kikkererwten en pompoen gaar zijn en de saus is ingekookt. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor het kokosmengsel en voeg wat zout en peper toe. Serveer bij de tajine.
Voedingswaarde:
calorieën: 294kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 16g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
* Verse kokos koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en kun je evt. zelf raspen.
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker: Lamstajine met abrikozen

vegetarische tajine met kikkererwten