Lamsschenkels met lauwwarme auberginesalade

lamsschenkels


aantal | hoofdgerecht | familietijd, weekend | midden-oosters |
Zet je oven aan voor deze lamsschenkels met Turkse invloeden. Laat het lamssvlees zachtjes garen, rooster de aubergines en binnen de kortste keren vult je keuken zich met de geuren van specerijen. Zin in meer lamsvlees? Maak dan ook eens dit lamsvlees met harissa en worteltjes.
voorbereiding30 minutes
Stoven2 hours 40 minutes

ingrediënten

  • 4 lamsschenkels klein, bot schoongemaakt* (totaal ± 1,2 kg)
  • 1 el sumak
  • 1 el komijn gemalen
  • 8 takjes citroentijm
  • 4 tenen knoflook gehalveerd
  • 350 ml rode wijn
  • 400 ml bouillon
  • 2 aubergines grote, in stukken van 1 cm
  • 6 el olijfolie
  • 50 g rozijnen
  • 400 g kikkererwten blik, schoongespoeld
  • 80 g groene olijven uitgelekt, zonder pit
  • 80 g kalamata-olijven uitgelekt, zonder pit
  • 1 bosje bladpeterselie blad fijngesneden
  • 100 g feta gemarineerd, verkruimeld
  • partjes citroen voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Wrijf het lamsvlees in met de specerijen en 2 tl zout. Verhit 2 el oloijfolie in een ovenbestendige pan met deksel op matig vuur. Braad de schenkels ± 8 min. rondom bruin. Verdeel de citroentijm en knoflook erover. Schenk de rode wijn en bouillon erbij. Stoof 2½ uur in de oven of tot het vlees gaar en mals is.
  • Schep de aubergines om met de olijfolie en wat zout en peper. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze 35 min. voor het einde van de oventijd boven het lamsvlees in de oven en rooster ze gaar. Voeg de laatste 5 min. de kikkererwten en feta toe. Neem uit de oven en schep om met de rozijnen, olijven en peterselie.
  • Neem de lamsschenkels uit de pan en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Schraap de aanbaksels los uit de pan en laat op matig vuur in 4-5 min. inkoken.
  • Serveer de lamsschenkels met de jus en geef er citroenpartjes en de auberginesalade bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Bestel lamsschenkels bij de (Islamitische) slager.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


lamsschenkels