aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
|
Zet in plaats van spaghetti of tagliatelle ook eens deze gnocchi met kikkererwten op tafel! De harissa-zalmforel, gember en komijn geven pit aan dit heerlijke familiegerecht.Gnocchi is ook erg lekker in Italiaanse minestrone. Hier vind je het recept.
voorbereiding35 minuten minuten
Oven12 minuten minuten
totale tijd47 minuten minuten
ingrediënten
- 4 zalm forelfilets met vel, à 150 g
- 2 el harissa
- gnocchi
- 800 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 tl komijn gemalen
- 1 tl gember gemalen
- 150 g bloem
- 1 ei
- 1 el olijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 2 biocitroenen rasp + sap van 1 citroen
- 1 tl harissa
- sakura-cress* of andere kiemen
- ovengeroosterde kikkererwten* voor garnering, naar keuze
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de visfilets met het vel omlaag op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 2 el harissa.
- Bak de vis in het midden van de oven in ± 12 min. gaar. Neem de vis uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten.
- Maal intussen voor de gnocchi de kikkererwten, komijn, gember, bloem, het ei, de olie, knoflook, de helft van de citroenrasp en 1½ tl zout in de keukenmachine fijn.
- Verdeel het kikkererwtendeeg in vier porties. Rol elke portie op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rol van 1½ cm Ø en 35 cm lang. Snijd de rollen in stukken van 1½ cm.
- Kook de gnocchi in gedeelten 3-4 min. in gezouten water tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
- Schep de gnocchi om met het citroensap en de harissa. Verwijder het vel van de vis, verdeel het in vlokken over de gnocchi en schenk het vrijgekomen bakvocht erover.
- Verdeel de rest van de citroenrasp en naar smaak cress en ovengeroosterde kikkererwten erover. Besprenkel met extra olie.
- Ovengeroosterde kikkerwerwten: laat 200 g kikkererwten uit blik uitlekken en dep ze droog.
- Schep om met 2 el olijfolie, ½ tl zout en 1 tl specerijen naar keuze en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 20-30 min. in een op 200°C voorverwarmde ovengoudbruin. Schep om de 10 min. om.
auteur: delicious.
* Sakura-cress smaakt naar radijs, te koop via koppertcress.nl en bij groentewinkels.
tip: Deze gnocchi is vrij compact. Halveer voor een luchtiger versie de hoeveelheid kikkererwten en gebruik er 400 g gekookte kruimige aardappels voor in de plaats.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Minta Nicolaï
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!