nr.1 foodmagazine

Geroosterde groentesalade met halloumi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
geroosterde groentenhaloumi - delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | midden-oosters |
Halloumi is een zoute kaas uit Cyprus die een beetje doet denken aan feta. Hij is gemaakt van schapen- of geitenmelk en smelt niet snel. Daardoor is halloumi ideaal om te bakken of grillen. Heerlijk van de bbq!
Probeer ook deze burgers van portobello met halloumi.
voorbereiding20 minuten
Bbq10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 1 gele en/of groene courgette in stukjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in repen
  • 3 pruimtomaten in stukken
  • 7 el olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el tijmblaadjes
  • 450 g halloumi (2 pakjes à 225 g) in plakken van ½ cm
  • 1 kikkererwten blik, 400 g, uitgelekt
  • 1-2 el rodewijnazijn
  • 1 bosje peterselie plat, grofgehakt
  • 1 bosje koriander grofgehakt

instructies

  • Steek de bbq minimaal 30 min. van tevoren aan zodat de kooltjes witheet zijn als je met roosteren begint. Schep de groenten om met 3 el olijfolie, de knoflook, tijm en zout en peper naar smaak. Rooster de groenten in een bbq-schaal of -pan in 6-8 min. op de hete barbecue beetgaar. Schep regelmatig om. Dep intussen de halloumi droog met keukenpapier en bestrijk met 2 el olijfolie.
  • Schep de groenten op een schaal. Meng er de kikkererwten, resterende 2 el olijfolie, wijnazijn en verse kruiden door. Breng op smaak met zout en peper. Gril de halloumi in 1 minuut per kant tot er bruine ribbeltjes verschijnen en de kaas begint te smelten. Leg de halloumi bij de groentesalade en eet de kaas als deze nog warm en zacht is.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


geroosterde groentenhaloumi - delicious